adscode
adscode

MEB'in bundan haberi var mı?

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün okullara gönderdiği yazı ile öğrencileri anasınıfı yerine Kur’an kurslarına yönlendirdiği iddiası...

MEB'in bundan haberi var mı?
Eğitim

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in konuya ilişkin yazısı:
 
Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün okullara gönderdiği yazı ile öğrencileri anasınıfı yerine Kur’an kurslarına yönlendirdiği ortaya çıkmıştır. Müdürlükçe okullara gönderilen yazı ile öğrenci velilerinin anasınıfı yerine Kur’an kurslarına yönlendirilmesi konusunda okul müdürlüklerine talimat verildiği anlaşılmaktadır. Yazıda yönlendirilecek Kur’an kurslarının isimleri de açıkça liste halinde gönderilmiştir.

Söze konu yazıda velilerin yönlendirilerek önce öğrencilerini “ana sınıfına göndermek istiyorum” şeklinde dilekçe verdirildikten sonra aynı gün Kur’an kurslarına naklettirmek gibi amacı ve dayanağı belirsiz, bir şeyler gizlenilerek yapıldığı görüntüsü altında gerçekleşen bir yöntemle bu işlemlerin yapılıyor olması tedirgin edici başka bir husustur.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen yazının, devletin resmi yazışma usullerinde yeri olmayan bir şekilde sayı ve tarihsiz, isim ve imzasız olarak gönderilmesi de dikkat çeken başka noktadır. Kanunsuz emir niteliğinde talimat verenlerin, bu konuda sorumluluk almaktan açıkça imtina ettiği de anlaşılmaktadır.

Asıl endişe duyduğumuz konu ise bahsi geçen gizli, saklı, dolambaçlı uygulamaların muhataplarının 4-6 yaş grubunda olan çocuklarımız olmasıdır. Bugünkü anlayışın her uygulamasında gördüğümüz laik ve çağdaş eğitim sisteminin tümüyle değiştirilmesi arzusunun yeni odağı olarak belirlenen anasınıfı çağındaki öğrencilerimize sahip çıkmak adına sendika olarak hiçbir mücadeleden geri kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bakanlığa konu ile ilgili bilgisi olup olmadığı hakkında yazdığımız yazıda anılan talimatın geri alınmasını istedik ve kanunsuz emir niteliğinde talimat verenler hakkında gerekli soruşturmaların yapılmasını talep ettik.
 
Zeytinburnu MEM tarafından okullara yollanan yazı

Eğitim-İş'in MEB'e yolladığı yazı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)