adscode
adscode

MEB'in kanun tasarısında öncelikli maddeler yasalaşacak

Eğitim sisteminde yeni düzenlemeler getiren ve 104 maddeye ulaşan tasarıda, öncelikli maddeler daha dar kapsamlı bir paket olarak yeniden Meclis gündemine getirilecek.

MEB'in kanun tasarısında öncelikli maddeler yasalaşacak
Eğitim
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun bugün yapacağı ve Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı görüşeceği toplantısı iptal edildi.

TBMM Başkanlığına 76 madde olarak sunulan tasarı, komisyon bünyesinde, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen başkanlığında kurulan alt komisyona sevk edildi.

Komisyon, bir hafta süren çalışmasında eğitim sendikalarını, öğretim üyelerini dinledi, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlık Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep Altın, Maliye Bakanlığı Kanunlar ve Parlamento İlişkileri Dairesi Başkanı Uğur Sancarbaba, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, getirilen düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Alt komisyonun çalışması sonucunda tasarı 104 maddeye ulaştı. Bunun üzerine hükümetin, Meclisten çıkacak öncelikli düzenlemelerin belli olması ve sınırlı bir çalışma takviminin bulunması nedeniyle bu maddeler arasında öncelikli maddeleri belirleyeceği öğrenildi.

Bu maddelerin daha dar kapsamlı bir eğitim paketi olarak yeniden Meclis gündemine getirileceği ifade edildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)