adscode
adscode

MEB’in SBS İtirazı Reddedildi !

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 SBS ile ilgili Ankara 18. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti.

MEB’in SBS İtirazı Reddedildi !
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 SBS ile ilgili yürütmeyi durdurma kararına itirazı mahkemece reddedildi. 

18. İdare Mahkemesi’nin 2013 Haziran ayında 8’inci sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı itiraz reddedildi.

Ocak ayında Ankara 18. İdare Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın, açtığı dava sonucu 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ise ise 23 Ocak’ta, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etmişti. Mahkeme MEB’in bu itirazını reddetti.

illi Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), geçtiğimiz haziranda 8. sınıf öğrencilerine son kez uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesinin durdurulması kararına itirazı Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. MEB, puan hesaplamasını ve sıralamayı yeniden yapacak.

8 Haziran'da yapılan son SBS'de 718 öğrenci, Almanca ve Fransızca'dan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla değerlendirilmişti. Sınav sonuçlarının açıklandığı gün, hesaplama hatasını fark eden MEB, saat 17.00 itibarıyla söz konusu 718 öğrencinin puanlarını ve sıralamalarını yeniden hesaplayarak, sisteme girmişti. Ancak MEB'in yapılan hatanın sınava giren 1 milyon 120 bin öğrencinin sıralamasında herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını savunarak yeni hesaplamalıyı sadece 718 öğrenci için yapması eleştirilere neden olmuştu.

6 ay sonra yürütmeyi durdurmuştu
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, 16 Temmuz'da sınav sonuçlarının sınava katılan tüm öğrenciler için yeniden hesaplanması gerektiğini, aksi taktirde bazı öğrencilerin puan kaybı yaşayacağını savunarak, Ankara 18. İdare Mahkemesi'ne SBS sonuçlarının yürütmesinin durdurulması için dava açmıştı. Ankara 18. İdare Mahkemesi de davanın açıldığı tarihten 6 ay sonra SBS sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı. MEB, de karara bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak itiraz etmişti.

İtiraz reddedildi
Ancak Bölge İdare mahkemesi bugün MEB'in yürütmeyi durdurma kararına itirazını reddetti. Şimdi bakanlığın puan hesaplamasını ve sıralamasını yeniden yapması bekleniyor.
"Mahkeme, hakkaniyetle karar verecektir" demişti
Bakan Nabi Avcı, yürütmeyi durdurma kararının verildiği gün yaptığı açıklamada, "Bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edeceğiz. Her halükarda üst mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanmak durumundayız. Ama buradan çok açık, net olarak söylemek istiyorum. Bu sınav sonucunda okullara yerleşmiş olan çocuklarımız rahat olsunlar, aileleri rahat olsun, velilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Bunlar çocuklarımızın tümü için kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Dolayısıyla hiçbir çocuğumuzun bu süreçte zarar görmeyeceğini şimdiden söylüyorum. Bir üst mahkemenin kararı her ne olursa olsun, ki ben bu konuda mahkemenin sağduyulu bir  karar vereceğine inanmak durumundayım. Hiçbir çocuğumuzun, öğrencimizin, velimizin mağdur edilmeyeceğini şimdiden söylüyorum. Rahat olsunlar. Öyle kaos, karışıklık gibi duygular içine girmesinler. Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını, ne yapacağını biliyor" demişti.

MEB'den ilk açıklama: Henüz karar ulaşmadı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)