adscode
adscode

Medya Okuryazarlığı Çalıştayı İstanbul Şehir Üniversitesi’nde

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde yetişkinlere yönelik yeni medya okuryazarlığı çalıştayı yapılacak. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Grundtvig Programı işbirliği ile…

Medya Okuryazarlığı Çalıştayı İstanbul Şehir Üniversitesi’nde
Üniversite
İstanbul Şehir Üniversitesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı işbirliği ile “Yetişkinlere Yönelik Yeni Medya Okuryazarlığı ve Demokratik Güçlendirme Çalıştayı” düzenleniyor. Akademik koordinatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Telli Aydemir’in, idari koordinatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin yaptığı çalıştay Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Grundtvig Programı kapsamında gerçekleştirilecek. 09-17 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya katılmak isteyenler 10 Ağustos 2012 tarihine kadar http://sehir.edu.tr/Pages/anasayfa.aspx adresine başvurabilecek. 
Katılımcılar çalıştayın ilk bölümünde yeni medya diline aşina olup, deneyimlerini ses, imge ve metin yoluyla dijital formatta nasıl ifade edebileceklerini öğrenecekler. İkinci yarıda ise temel video/bloglama/görsel iletişim becerileri edinerek, belli bir tema üzerinde oluşturdukları üretimi, açık kaynak yazılım araçlarını kullanarak yaygınlaştıracaklar. 
Yetişkin eğitiminin hayatboyu eğitimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Telli Aydemir, “ Ancak yetişkinlerin bu tür eğitimlere katılımları sınırlı olduğu kadar dengesizdir. Bu nedenle Avrupa Komisyonu “Yetişkin Eğitimi: Öğrenmek için Hiçbir Zaman Geç Değildir’’ sloganıyla  Grundtvig Programı’nı geliştirdi. Grundtvig Programı’nın desteğiyle İstanbul Şehir Üniversitesi’nde düzenlenecek çalıştaya, daha önce aynı konuda eğitim alma fırsatı yakalayamayanlar, potansiyel girişimci, sivil toplum kuruluşlarında çalışan ya da home-ofis yapan kadınlar ile yeni medya konusuna hevesli emekliler katılabilir” dedi.
Başvuru formu ve ayrıntılı bilgi için: http://www.sehir.edu.tr/Pages/Duyurular/May%C4%B1s_Haziran2012/Grundtvig.aspx?PageID=270&MenuID=271
egitimajansi.com
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)