adscode
adscode

Meslek Kanunu, AYM’de görüşülecek

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali yarın AYM’de görüşülecek. Eğitim-İş üyeleri yarın karar görüşülürken AYM önünde nöbet tutacak.

Meslek Kanunu, AYM’de görüşülecek
Eğitim
Güncelleme : 08-Nov-22 14:28

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında düzenleyeceği Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptal edilmesi tartışmaları devam ediyor. Öğretmenlerin gözü 9 Kasım’daki Anayasa Mahkemesi toplantısında. Mahkeme 9 Kasım’daki programına “3/2/2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebi” konusunu da gündeme aldı. 

Nöbet tutacaklar

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Öğretmenlerin çalışma barışı bozulacak, hem öğretmenler, hem öğrenciler hem de veliler için kaos oluşturacak. Eğitimin bu derece piyasalaştığı bir noktada özellikle liyakatsiz atanan yöneticiler için yeni bir gelir kapısı olarak kullanılacak” diye konuştu.

Özbay, “Bir kanun olmaktan çok uzak, adeta bir balon” dedi ve ekledi: “Dışarıda bir görüntüsü var ama içi bomboş. Sarayın arka odasında talimatla hazırlanmış bir kanun. Kanundaki muğlak ifadelerle özellikle idareye kanun uygulayıcı yetki veriyor. Öğretmenlerin kamu personeli ve iş güvencesini ortadan kaldıracak bir kanun olduğunu da defalarca ifade ettik. Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade ettiğimiz bu kanunun iptali yönünde bir karar verilmesini bekliyoruz. AYM üyeleri, öğretmenlerin mesleki onurunu zedeleyecek kanuna karşı hukukun gereğini yerine getirmeli. AYM’de verilecek karar, tarihin adalet terazisinde yargılanacak bir karar olacak. Biz de yarın AYM’nin önünde olacağız ve meslek nöbeti tutarak kararı bekleyeceğiz.”

Sınav 19 Kasım’da
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı, 19 Kasım’da yapılacak. Yazılı Sınav için fotoğraflı sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuçları da 12 Aralık’ta duyurulacak.

BİRGÜN, EĞİTİM AJANSI

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)