adscode
adscode

''Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Karşılık Bulmadı'

''Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Karşılık Bulmadı'

''Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Karşılık Bulmadı'
Sendikalar

''Ak Parti eğitimin her kademesinde sınıfta kalmıştır. 2010-2014 Stratejik Planı’nda okul öncesi eğitimi % 100’lere ulaştıracağı iddiası lafta kalmış, meslek lisesi memleket meselesi söylemi maalesef karşılık bulmamıştır.

Sanayimizin ara eleman sıkıntısı meslek liseleri üzerinde yapılan sürekli değişikliklerle ileride büyük sıkıntıların doğmasına sebep olacaktır. İlköğretimde reform adı altında yapılan Meslek Lisesi Memleket Meselesi ların karşılığı yoktur.

Ortaöğretimde son YGS sınavı durumun vahametini gözler önüne sermiştir. OECD ülkeleri arasında Fen Bilimleri konusundaki eğitim durumumuz ortadadır. Plansız programsız günlük politikalarla sadece vatandaşa yönelik siyasi saiklerle yapılan sistem değişiklikleri eğitim geleceğimiz adına önümüzde kara bir tablo olarak durmaktadır.

Sistem üzerinde günlük uygulamalar yerine sistemli ve acil bir çalışma şarttır. Özellikle meslek liseleri boyutu yeniden gözden geçirilmeli ve geleceğimiz siyasi amaçların oyuncağı olmaktan kurtarılmalıdır.        

Ortaöğretimde özellikle 11. ve 12. sınıflardan özel okullara doğru öğrenci akışı ciddi boyutlardadır. Eğitimde fırsat eşitsizliğine sebep olacak ve ileride onarılması güç sonuçlar dogurabilecek uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.''


Merih Eyyup Demir.               
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı.      


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)