adscode
adscode

Meteorolojiden 6 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Mersin, Malatya ve Adıyaman'da yağmur, Tunceli ile Bingöl'de ise karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde de kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Meteorolojiden 6 il için yağış uyarısı
Eğitim
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya ve Adıyaman'da yağmur, Tunceli ile Bingöl'de ise karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde de kar yağışı beklendiğini bildirdi.
 
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ, Malatya ve Adıyaman çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Tunceli ve Bingöl çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının yağışla birlikte ortalama 4 derece civarında düşmesi gerekmektedir. Rüzgar Kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esecektir" denildi.
 
Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceğini bildiren merkez, buzlanma ve don olayı beklenmesinden dolayı dikkatli olunması gerektiğini aktararak uyardı.
 
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren Mersin ve çevresinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağışların etkili olacağını bildirdi.
 
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, 31 Aralık Pazar günü 06.00 ile 18.00 saatleri arasında Mersin ve çevresinde etkili olacak olan sağanak yağışlar, yer yer çok kuvvetli olarak akşama kadar devam edecek. Metrekareye 21 ile 75 kilogram yağmurun yağması öngörülen açıklamada, vatandaşların ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istenildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)