adscode
adscode

Meteoroloji'den Kar Alarmı

​Meteoroloji'nin verilerine göre yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı devam ediyor.

Meteoroloji'den Kar Alarmı
Türkiye'den Haberler
Hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava ile sıcaklıklar 12 ile 14 derece birden azaldı. Kar yağışının durmasıyla birlikte sıcaklıklar birkaç derece arttı.

Ancak sıcaklıklar bugün, Cumartesi ve Pazar günleri tekrar azalacak. Bugün başlaması beklenen kar yağışının 1 hafta sürmesi bekleniyor.

Kar uyarısı 81 seferi iptal  ettirdi

İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı uyarısı nedeniyle havayolu şirketleri toplamda 81 seferini iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle uyarıda bulunmasının ardından havayolu şirketleri seferlerinde iptallere gitti. Türk Hava Yolları da, Meteoroloji'nin uyarısı sonrasında resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada 57 seferini iptal ettiğini duyurdu. Açıklamada, “Değerli yolcularımız, İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle tablodaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

THY dışında diğer şirketler de bazı uçuşlarını iptal etti. Onur Hava Yolları 22-23 Ocak tarihindeki 10 seferini, Atlas Global ise aynı tarihlerdeki 14 uçuşunu iptal etti.

ANKARA'DA OKULLARA TATİL

Ankara’da okullar, dün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kar tatili nedeniyle öğrenciler okula gidemeyeceği için karnelerin 'e-okul' sistemi üzerinden alınacağı belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara'da okullar tatil edilmişti. Kar yağışının yeniden başlaması nedeniyle okullar bugün de tatil edildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Ankara’da Valiliği’nden yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde görülen kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 22.01.2016 Cuma günü Milli Eğitime bağlı resmi, özel Temel ve Orta Öğretim Kurumları (Kreş, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liseler)1 (bir) gün daha tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve süt izni hakkından faydalanan  kadın personel ile engelli personel, gaziler, vazife ve harp malullüğü bulunanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır. Eğitim ve öğretim döneminin son günü okulların tatil edilmesinden dolayı öğrencilerimiz, karnelerini hafta içerisinde okullarından ya da e-okul üzerinden görüp çıktı alabilirler. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi sonunda Ankara’da yarıyıl tatili heyecanını yaşayan öğrencilerimizin yetişmesinde mihenk taşı olan 62 bin öğretmenimize tatillerini iyi geçirmelerini; geleceğimizin ve yarınlarımızın teminatı olan 950 bin öğrencimize, tatillerini verimli bir şekilde geçirebilmeleri, özgüvenli yetişmeleri ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri adına sadık dostları olan kitaplardan ayrılmamaları ümidiyle iyi tatiller dilerim.” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ve güneydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışlar; Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Antalya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Rüzgar; Antalya Körfezi'nde kuvvetli esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri kar yağışlı, gece saatlerinde Sinop çevreleri yağmurlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, gece saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ile zamanla bölgenin batısı ve gece saatlerinde Diyarbakır ve Mardin çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (2)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (7)

İZMİR: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(10)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (14)

ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (13)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu.(10)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (-3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

(ANKA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)