adscode
adscode

Meteoroloji'den sis ve buzlanma uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den sis ve buzlanma uyarısı
Dünyadan Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ve Giresun çevreleri ile gece saatlerinden sonra Mardin, Batman, Şırnak çevrelerinin yağmur, Hakkari ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji, yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji ayrıca, "Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (6)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (11)

İZMİR: Az bulutlu. (13)

ADANA: Az bulutlu. (19)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (18)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kıyı kesimleri, öğle saatlerinde il geneli aralıklı yağmurlu. (12)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (0)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu. (12)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin akşam saatlerine kadar hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla bölgenin güneyinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Şırnak çevrelerinin yağmur, Hakkari ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Mardin ve Batman çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.   

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)