adscode
adscode

Mezun Olduktan 1 Ay Sonra İş Fırsatı Yakaladılar

Genç mühendislerden mezun olacaklara tavsiye: “İş başvurularında cesaretli olun”Yaşarlı gençler dünya devlerinde...

Mezun Olduktan 1 Ay Sonra İş Fırsatı Yakaladılar
Üniversite
Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Ayşe Okutan henüz mezun olmadan, Berhan Cem Özelbiçer ise mezuniyetinin birinci ayında kariyer sahibi olmayı başardı. Dünyanın önde gelen iletişim teknolojisi şirketlerinden Ericsson bünyesinde çalışan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu gençler, hedeflerine kısa sürede nasıl ulaştıklarını anlattı.  

İŞTEN ÇIKTIM MEZUNİYET TÖRENİME GİTTİM
Ericsson bünyesinde Avea’nın IT (Enformasyon Teknolojileri) telekomünikasyon projelerini yürüten test ekibinde görev yapan Ayşe Okutan, 2014 yılının Temmuz ayında Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite sıralarındayken bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden birinde çalışabilmeyi kendisine hedef koyan Okutan, bu nedenle kendi alanıyla ilgili olan tüm seminerleri ve fuarları yakından takip ettiğini söyledi. Mezun olmadan bir ay önce başvurduğu iş ilanlarından birinden olumlu dönüş aldığını ve mezuniyet törenine de bu nedenle iş çıkışı gittiğini anlatan Ayşe Okutan, “İlk işim uluslararası bir ERP firmasının Türkiye ayağı olan IFS Türkiye firmasında teknik danışmanlıktı. Yaklaşık 9 ay kadar bu görevde kaldıktan sonra Ericsson’da Mart 2015’te işe başladım” dedi. 

ASLA BENİ İŞE ALMAZLAR DEMEYİN, MUTLAKA DENEYİN
İş ilanlarında yeni mezun olan kişilere karşı olumsuz bir tablonun hakim olduğunu belirten başarılı mühendis, iş arayan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
“Neredeyse deneyimsiz eleman arayan iş ilanı yok. Ama gençler iş başvuruları konusunda asla çekimser kalmasınlar, başvuruda sıralanan o niteliklere çok takılmasınlar ve ‘bu iş için beni almazlar’ demesinler. Kendilerine güvenip başvursunlar. Kendinizi üzmeyin ve beklentilerinizi düşürmeyin. Ayrıca yaptığınız işi sevmek ve iş yerinde mutlu olmak da çok önemli. Çalıştığınız ortam size mutluluk veriyorsa o ortamda kendinizi rahat hissedip işinizi severek yapıyorsanız motivasyonunuz çok yüksek oluyor ve başarı da beraberinde geliyor.”

AİLE VE ÜNİVERSİTE DESTEĞİ İLE DOĞRU HEDEFE
Yaşar Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nü birincilikle bitirmesinin ardından Dikey Geçiş Sınavı ile Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne geçen Berhan Cem Özelbiçer ise iki yıl önce mezun oldu. Mezun olmasından bir ay sonra Ericsson Global Competence Hub’de dünya çapındaki müşterilere yazılım çözümleri üretmek ve desteklemekle görevli AR-GE çalışanı olarak görev yapmaya başladığını anlatan Özelbiçer, “Öğrenciyken hedef belirlemek o kadar kolay değil. İş dünyasını, piyasayı, fırsatları pek bilmiyorsunuz. Ancak elbette hayaller kurdum. Bunlar zamanla ailem ve hocalarımın destekleriyle doğru hedeflere dönüştüler. Mezun olduktan bir ay sonra da iyi bir iş fırsatını ve dünya devi bir firmada görev yapma fırsatını yakaladım. Burada ikinci senemi doldurdum. Üniversitede kazandığım kendini geliştirme becerisi ile pek çok ülkede projelerde bulundum” dedi. 

GÖNÜLLÜ YA DA PART-TİME ÇALIŞIN
İyi bir kariyer hedefleyen öğrencilere meslek derslerine önem verin diyen başarılı genç, “Öğrencilerin, meslekleri ile ilgili son gelişmeleri takip etmeleri ve üniversitenin dışında gönüllü ya da part-time olarak çalışmaları çok önemli. Hayaller, hedeflere dönüşebilmek için gerçekliğe nasıl ihtiyaç duyuyorsa, iyi bir kariyerde de iyi bir altyapı gerektirmektedir” tavsiyesinde bulundu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)