adscode
adscode

Mezuniyet törenleri anaokuluna kadar indi

Anaokulundan başlayıp üniversiteye kadar uzanan mezuniyet törenleri 'kep ekonomisinin doğmasına yol açtı.

Mezuniyet törenleri anaokuluna kadar indi
Eğitim
Mezuniyet törenleri için salon kiralanması; kep ve cübbe temini; ulaşım ve yemek giderleri birçok sektörü hareketli tutuyor; ancak velilerin cebi yanıyor. İşin içine bir de balolar eklenince masraflar katlanıyor. Önceki yıllarda çocuklara yönelik kutlamalarla doğum günü partilerinin, mütevazı şekilde yapıldığım ifade eden Pedagoji Derneği Başkam Uzman Pedagog Mehmet Teber, Şimdi kutlamalar için özel salonlar tutuluyor, hatta organizasyon şirketleri ile çalışan veliler oluyor" diye konuştu.

Veliler arasında yaygınlaşan "Benim çocuğum daha değerli, daha iyisine layık" yaklaşımının sonucunda çocuğun gittikçe metalaştınldığı görüşünü dile getiren Teber, çocukların küçük şeylerle de mutlu olabileceğini ifade etti. Teber, "Anne, babalar ve buna müsaade eden okul yönetimleri sebebiyle çocuklarda mutlu ve memnun olma standardı her geçen gün artıyor. Çocuk bir somaki sene anne ile babasından daha farklı etkinlikler istiyor" değerlendirmesini yaptı.

Anaokulu kapanış veya ilkokul mezuniyetlerinin bile büyük partiler ve kep fırlatma töreniyle kutlanmasının pedogojik açıdan düşündürücü olduğuna dikkati çeken Teber, "Çocukların içten ve derin ilgiye ihtiyacı var; şaşalı veya şatafatlı törenlere değil... Aileler bu davranışlarıyla çocuklar için yeni bir kültür inşa ediyorlar. Ancak bu kültür genelde kopyalanmış bir kültür. Batının acemice taklidinden başka bir şey değil. Bence üniversite döneminde yaşanması gereken duygulan anaokulu seviyesine indirmeye, o hazzı daha anaokulu çağında yaşatıp sıradanlaştırmaya hakkımız yok" dedi.

Türkiye

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)