adscode
adscode

Mezunlar Arası MasterGames Turnuvası

​MasterGames Üniversite Mezunları arası spor turnuvası olarak ilk defa bu yıl 7-8 Haziran 2014 de Boğaziçi Üniversitesi Spor Tesislerinde gerçekleşecek.

Mezunlar Arası  MasterGames  Turnuvası
Etkinlikler

Boğaziçi Mezunlar Derneği BUMED’in girişimi ile başlatılan turnuvaya katılım her üniversitenin mezun derneği aracılığı ile olacak ve  bu yıl Boğaziçi Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Bilgi Üniversitelerinin mezunları katılacak, her dönemin mezunları bir arada, Voleybol, Basketbol, Tenis ve Koşu olmak üzere  4 ayrı dalda yarışacaklar.

Bu turnuvanın fikir babası olan BUMED başkanı Hakan Zihnioğlu  MasterGames turnuvası ile ilgili şunları söyledi:

‘’Son dönemlerde gittikce daha karamsar olmaya başladık. Hem politik ve siyasal ortam, hem de teknolojinin önümüze sürdüğü yaşam şekli hepimizi daha pasif, içine kapanık bireyler haline getirmeye başladı. 

Şu sıralar özellikle Tükiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun olan gençlerimiz birbirlerine ve üniversitelerine sıkı sıkı bağlı olacaklarına hayat gailesi içinde kendi dertlerine dalıp bu önemli bağı koparıyorlar. Bugün BUMED’in 16.000 kayıtlı üyesi var, oysaki mezun sayısı 50.000 in üzerinde. 16.000 üyemiz de her zaman aktif değil. Halbuki bu dönemde bu bağlara ve birlikteliğe her zamankinden fazla ihtiyaç var.

Türkiye 2020 olimpiyatlarına ev sahipliğine soyunuyor ama  futbol, voleybol ve basket dışında hiç bir alt yapısı yok. Dereceye girebilen parmakla sayılabilecek kadar az atletimiz var. Oysa diğer ülkelerde spor ne kadar önemli.  Çocuklara, liselerde, ilkokullarda matematik kadar spor altyapısı da verilmeye çalışılıyor. 

İşte MasterGames bu iki ihtiyaca çözüm olarak doğdu.  Mezunlarımızla, okul günlerindeki gibi birlikte spor yapmaya teşvik edecek,  hem gittikce zayıflayan bağları sağlamlaştıracak, hem de toplumumuzun daha aktif yaşaması, spor yapması, çocuklarını da spor yapmaya teşvik etmesi için her dalda sporu teşvik edecek bir Turnuva tasarladık. Bu arada diğer dernekler ve mezunlar ile iletişime geçmek de çok önemli bir adım. Gördük ki hemen hemen her üniversitenin birbirleriyle ve mezunları ile bağlarını güçlendirmeye ihtiyacı var. Hayalimiz bu turnuvayı bir çok spor dalı ile zenginleştirmek ve uluslararası platforma açmak. Benim hayalim MasterGames’ı  her sene farklı ülkelerde üniversitelerin ev sahipliği yaptığı büyük bir şenlik haline getirebilmek.’’

Organizasyonun  operasyonunu  BUMED ile birlikte üstlenen de yine bir Boğaziçili, Tijen Mergen.  Mergen, yıllarca profesyonel dünyada çalıştıktan sonra son dönemde sporu hayatının çok önemli bir noktasına taşımış, önce kendisi bu işin önemini ve keyfini  kavramış, sonra da bir şirket kurarak, topluma sporu sevdirecek projeler üretmeye ve uygulamaya başlamış.

Mergen  yaptığı açıklamada ‘’Türkiye’nin köklü üniversitelerinin  kendilerini dünya standartlarında bir boyuta getirebilmesi ve üniversite camiasının ülke standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunabilmesi için tüm mezunlara, başta da Türkiye’nin en önde gelen Üniversitesi olarak Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına önemli görevler düşüyor.  Bizlerin örnek olması gereken pek çok konudan biri de spor. Bugüne kadar neden yapılmamış bilmiyorum ama böyle bir amaçla mezunları bir araya getirmek harika bir fikir oldu.

Diğer üniversiteler ile de konuştuk, onlar da çok hevesli.  Sonuçta bu sene hem ortamın çok karışık olmasından, hem de küçük tutup deneyim kazanıp büyüyelim diye, 
4 branş ( Voleybol, Basketbol, Koşu ve Tenis)
4 Üniversite ( BU, ODTU, Bilgi ve İTU)  mezunları arasında ,
Toplam da 200-250 kişilik bir şampiyona yapalım dedik. Bu sene Boğaziçi Üniversitesi tesislerinde ve 7-8 Haziran'da 8.000 BU mezununun katıldığı mezunlar gününde yapacağız.

Bu sene projeyi çok ufak ve kontrollu tuttuk, inşallah sevilir ve keyifli olursa her sene yeni branşlar katmayı, hatta uluslararası katılım sağlayacak şekilde geliştirmeyi arzu ediyoruz. Amaç oldukça zayıflamış olan  mezunların üniversiteleri ile iletişimini arttıracak vesile yaratmak, üniversiteleri de böyle soft bir etkinlik ile daha çok bir araya gelme ve iletişime geçmeye teşvik etmek… Sanırım bu dönemde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.’’ dedi.



Turnuvada tennis elemeleri  2 Haziran itibarı ile başladı. 7 Haziranda 4 ayrı mekanda Voleybol, Basketbol elemeleri, tenis çeyrek finalleri ve koşu yarışları yapılacak. 8 Haziran Pazar günü Mezunlar günü  dolayısı ile geleceği öngörülen 10.000 kişinin de izleyebileceği yarı final ve final maçları yapılacak.

Turnuva Pazar günü 17:00 de yapılacak ve Necati Güler, Harun Erdenay, Haldun Çiftcioğlu, Celal Arısan, Hüseyin Şiriner, Kemal Dinçer, Ömürden Kısagün gibi ünlü  veteran basketbol oyuncularının  gösteri maçı ve  ödül töreni ile son bulacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)