adscode
adscode

Milletvekillerinden Öğretmenlere Destek

100 bin öğretmen ataması için kanun çıkarılmasını talep eden öğretmenlere, milletvekillerinden destek mesajları geliyor.

Milletvekillerinden Öğretmenlere Destek
Türkiye'den Haberler
120 bin öğretmen açığı olmasına rağmen, sadece 37 bin atama yapılıp, geriye kalan 80 bin açığın ücretli öğretmenlik sistemi ile, öğretmenlerin köle gibi çalıştırılarak kapatılacak olması, öğretmenleri adeta isyan ettiriyor.

KPSS sınavına girip iyi puan alan öğretmenler yıllardır beklerken, açık olan kadroların boş bekletilmesi veya 2 yıllık mezunlarının ücretli olarak çalıştırılması öğretmenleri üzüyor.

TBMM’den 100 bin öğretmen ataması için kanun çıkarılmasını isteyen öğretmenler, tüm milletvekillerine telefon, e-mail ve faks ile talepte bulunuyor. Öğretmenler 100 bin atama kanunu konusunda ısrarlı. Daha önceki seçimde olduğu gibi, yeni seçimde de eğer bu sorun devam ederse, tek tek yüzbinlerce öğretmenin, aile, akraba, yakın çevre ve mahallenin oylarını yönlendireceklerini söylüyorlar.

Bazı milletvekilleri öğretmenlerin sorunları ile ilgileniyor ve geri dönüş yapıyor.

Öğretmenlere cevap veren milletvekillerinden biri de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce. Muharrem İnce’nin bir öğretmene gönderdiği
mesaj şöyle:

“Ben Fizik öğretmeniyim, uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra Milletvekili oldum. Milletvekili olduğum dönemde Milli Eğitim konusunda en çok çalışma yapan milletvekillerinden birisiyim. Öğretmen atama sorununu en çok gündemde tutan, öğretmen sorunlarını sürekli
gündeme getiren bir milletvekiliyim. Mecliste her fırsatta ücretli öğretmenlikten, ücretli öğretmenliğin yanlışlığından, AKP'nin öğretmen istihdamı politikasının iflasından bahseden bir milletvekiliyim.

Seçime giderken öğretmen istihdamı konusunda en net tavrı takınan parti benim partim. Ücretli öğretmenliğe son vereceğiz dedik, kadrolu öğretmen atayacağız dedik.

Bir meslektaşın olarak bana sitem edebilirsin ama bu konuda onlarca çalışma yapmış bir milletvekilinin hakkını teslim ederek, ailene selamlar, saygılarımla”

Öğretmenler diğer milletvekillerinin de Türkiye’nin en büyük soru olan eğitim sorunu ile ilgilenmelerini ve öğretmenlerin sesine kulak vermelerini bekliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)