adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz

Sivas'ta konuşan Yılmaz, 15 Temmuz'da bu ülkeyi kimin yöneteceğine elinde silahı olanların, başkanın tankını, topunu, uçağını ve helikopterini çalanların değil, milli iradenin gasbına karşı dik duranların…

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bunlar milletin sorularını çaldılar, milletin evlatlarından önce girdiler. Ama yetmedi, milletin üniformasını, tankını, uçağını, bütün silahlarını çaldılar. Daha ne istiyor Cumhurbaşkanı'nı istiyor, Cumhurbaşkanı'na suikast ekibi gönderdiler. Yetmedi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni istiyor, milletvekilleri Meclis'te iken Meclisi bombalıyor. Millet gereken cevabı 15 Temmuz akşamı lideriyle beraber iradesine sahip çıkarak verdi." dedi.

Sivas'ın Kangal ve Ulaş ilçelerinde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, 15 Temmuz'da bu ülkeyi kimin yöneteceğine elinde silahı olanların, başkanın tankını, topunu, uçağını ve helikopterini çalanların değil, milli iradenin gasbına karşı dik duranların karar verdiğini belirtti.

Bu milletin, sahip olduklarını korumak için gerekirse canını verebileceğini gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, "Bunlar, milletin sorularını çaldılar, milletin evlatlarından önce girdiler. Ama yetmedi, milletin üniformasını, tankını, uçağını, bütün silahlarını çaldılar. Daha ne istiyor, Cumhurbaşkanını istiyor, Cumhurbaşkanına suikast ekibi gönderdiler. Yetmedi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni istiyor, milletvekilleri Meclis'te iken Meclis'i bombalıyor. Millet gereken cevabı 15 Temmuz akşamı lideriyle beraber iradesine sahip çıkarak verdi. Bu dönem geçmiş dönemlerden çok daha büyük oranda ve istekle çıktı." diye konuştu.

Darbe girişiminde yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini anlatan Bakan Yılmaz, hiçbirisinde "Keşke çıkmasaydım, keşke gitmeseydim, keşke olmasaydı" diyeni görmediğini bildirdi.

Yaralıların yarın da böyle bir eylem olsa milleti, devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ni uçurumun kenarından kurtarma eylemine bir daha katılacaklarını söylediklerini aktaran Yılmaz, şehit yakınları ve gaziler ile yakınlarının hepsinin aynı temennide olduklarını ifade etti.

- "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz"

Milletin iradesinin, tankla, topla ve uçakla çalınamayacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hesap ve plan yapanlar bu milletin yerli, milli unsuru değil, belki bizim evlatlarımızı, kardeşlerimizi içimizden birilerini devşirdiler. Devşirerek başkalarına maşa olmayı kabul ettiler. Fikri ve vicdanı hür değil, başka birisine kiralamış, tapulamış ve bizim karşımıza çıktılar. Ama onları kullanan maşalar şunu gördü ki ne plan yaparsanız yapın o planların içerisine bir hesap daha koyacaksınız, Türk milleti ne der, Türk milleti ne karar verir. Onlar sokağa döküldüğünde tankınız da topunuz da uçağınız da helikopteriniz de olsa başarıya ulaşabilmek mümkün değil. Eşkıya dünyaya hükümdar olur mu, olmaz. Milletin iradesini tankla, topla çalmaya çalışsan mümkünatı var mı, yok. Neden? Davan haksız ve haksız davaların kazandığı görülmemiştir. Bunlar eşkıya, dolayısıyla eşkıyaya bu millet gereken hak ettiği cevabı vermiştir. Gerçekten destan yazdınız, bu destan Türkiye'de hiçbir zaman yazılmadı."

Türk milletinin çok darbeler gördüğünü ama ilk defa milletin kendi iradesine, tank, top ve silah varken sahip çıktığını belirten Bakan Yılmaz, aziz milletin, vatanın birliği, halkın beraberliği bozulmasın diye can vermeyi göze alıp sokağa çıktığını kaydetti.

Yılmaz, "O eşkıya grubuna katılmayan silahlı kuvvetlerimiz mensuplarıyla o eşkıya grubuna karşı koyan güvenlik güçlerimizle, polislerimizle hep beraber bu eşkıyaları yargıya teslim ettiler. İnşallah bundan sonrada yargı önünde hak ettikleri cezayı alacaklar ki bundan sonra hiç kimsenin aklına bir daha böyle bir eylem yapmak gelmesin." ifadelerini kullandı.

Bu neticeyi sağlayan aziz Türk milletine teşekkür eden Yılmaz, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan daha güçlü olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ezanların dinmemesi, bayrakların inmemesi ve ağız tadının bozulmaması temennisinde bulundu.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)