adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Yatırım ödeneği yoğun göç alan şehirlerde kullanılacak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Bakanlığımızın 2017 yılı yatırım ödeneği, özellikle ikili eğitimin yapıldığı, yoğun göç alan şehirlerimize öncelik verilmek suretiyle derslik yapımında kullanılacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Yatırım ödeneği yoğun göç alan şehirlerde kullanılacak
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okullarda ikili eğitime son verilerek tekli eğitime geçilmesine ilişkin, "Bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artışla 7 milyar 237 milyon lira olarak öngörülen Bakanlığımızın 2017 yılı yatırım ödeneği, özellikle ikili eğitimin yapıldığı, yoğun göç alan şehirlerimize öncelik verilmek suretiyle derslik yapımında kullanılacaktır." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2017 bütçesinin sunumunu yapan Yılmaz, temel altyapı ve erişim sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini, eğitimin kalitesinin artırılmasının ise daimi hedefleri olarak kalacağını ifade etti.
Önümüzdeki dönemde, 2017-2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da da yer alan, okul öncesi eğitimi kademeli olarak zorunlu hale getireceklerini hatırlatan Yılmaz, eğitimin kalitesinin artırılması ve beşeri sermayenin niteliğinin yükseltilmesi kapsamında ikili öğretimin tamamen kaldırılacağını, 5. sınıfların müfredatının dil öğretimi açısından yeniden düzenlendiğini, önümüzdeki yıl pilot uygulamanın hayata geçirileceğini ve izleyen dönemde tüm 5. sınıflar düzeyinde bu uygulamanın yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Yılmaz, bu kapsamda 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, yeni katılan 75 bin öğrenci ile birlikte toplam 316 bin 199 öğrencinin eğitim öğretim desteğinden faydalanmasının planlandığını belirterek, eğitimde özel sektörün payının artırılması yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan kurumlar
İsmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir daha böyle bir olayla milleti muhatap kılmamak için alınan tedbirler kapsamında, bu terör örgütüyle irtibatı, iltisakı veya aidiyeti tespit edilen bin 60'ı özel okul, 345'i diğer özel öğretim kurumu ve 844'ü özel öğrenci yurdu olmak üzere toplam 2 bin 249 kurumun kapatıldığını bildirdi.

Öğretmen Strateji Belgesi hazır
İsmet Yılmaz, öğretmenlerin hizmet öncesinde yetiştirilmesi, mesleğe girişi, mesleki gelişimi ve öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün güçlendirilmesi konularına yönelik ve mevcut öğretmen yetiştirme sistemini bütünsel olarak ele alan bir "Öğretmen Strateji Belgesi"nin hazırlandığını söyledi.

İkili eğitime son verme maliyeti
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bütün okullarda tam gün eğitim öğretime geçebilmek ve dolayısıyla ikili öğretime son verme hedefi doğrultusunda, yoğun bir şekilde derslik yapımı çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

2003 yılından bugüne kadar, 47 bin 89'u hayırsever vatandaş tarafından olmak üzere toplam 269 bin 596 adet yeni dersliğin yapımının tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunulduğunu açıklayan Yılmaz, her eğitim kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısının, yeni yapılan derslikler sayesinde, ülke genelinde 30'un altına düştüğünü vurguladı.

Yılmaz, "Buna göre, bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artışla 7 milyar 237 milyon lira olarak öngörülmüş olan Bakanlığımızın 2017 yılı yatırım ödeneği de aynı hedefler doğrultusunda, özellikle ikili eğitimin yapıldığı, yoğun göç alan şehirlerimize öncelik verilmek suretiyle derslik yapımında kullanılacaktır." dedi. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)