adscode
adscode

Milli Sporcular, oyuncular, sanatçılar ve hekimler 'romatizmalı çocuklar' için buluştu

Milli Sporcular, oyuncular, sanatçılar ve hekimler romatizmalı çocuklarla “daha sağlıklı bir gelecek için” buluştu!

Milli Sporcular, oyuncular, sanatçılar ve hekimler 'romatizmalı çocuklar' için buluştu
Etkinlikler
Çocuk Romatoloji Derneği, 12 Ekim Dünya Artrit Günü vesilesiyle çocuk romatizmasına ve erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Milli Sporcular, oyuncular, sanatçılar ve hekimler daha sağlıklı bir gelecek ve çocuklara hareket özgürlüğü için hasta çocuklar ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Çocuklarda görülen romatizmal hastalıklara dikkat çekmek amacıyla Çocuk Romatoloji Derneği tarafından düzenlenen toplantının katılımcıları arasında; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur ve Ekibi, Milli Basketbolcu Hakan Yörükoğlu, Teknik Direktör Abdullah Avcı, Çocuk Oyuncu Rüzgar Christina Boyle, Oyuncu Aslıhan Güner, Oyuncu Melis Babadağ, Pop-rock Grubu Gripin, Selen Görgüzel ve Selda Topal, romatizma hastası çocuklar ve yakınları da vardı. Basın toplantısının hemen ardından, çocuklarla sporcular arasında minyatür kale ve minyatür basket potası ile kısa paslaşma etkinliği düzenlendi.
 
  


Romatizmal hastalıklar erişkinlerdeki kadar sık olmasa da çocuklarda da görülüyor ve romatizmalı çocukların yüzde 30’unun hastalığı erişkinlikte de devam ediyor. Çocukluk çağı romatizmaların kaynağı tam olarak bilinmemekle birlikte çoğunluğu genetik olarak geçiyor. Tekrarlayan yüksek ateş, el, ayak ve dizlerde görülen şişlikler, eklem ağrıları çocukluk romatizmasının en önemli belirtileridir. Erken teşhis ve tedavi edilmemesi halinde bu hastalıklar çocukta kalıcı hastalıklara sebep olurken romatizmal hastalıklar daha çok kız çocuklarında görülüyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)