adscode
adscode

Milyonların beklediği kanun teklif bugün görüşülecek

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif bugün görüşülecek

Milyonların beklediği kanun teklif bugün görüşülecek
Türkiyeden Haberler
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

Genel Kurulda, AK Parti'nin çalışma saatleri ve gündeme ilişkin grup önerisi görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, gündemin birinci sırasına alınmasının önerildiğini aktardı. Kubat, temel kanun olarak görüşülmesini istedikleri teklifin görüşmelerinin bugün tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'nin en temel işi olan denetim işinden koparıldığını ileri sürdü. Ekonominin doğru yönetilmediğini savunan Altay, bu olmadığı için sürekli af çıkarıldığını iddia etti.

Yeni sistemde, Bakanlar Kurulu üyelerinin Mecliste bulunmayacağını anımsatan Altay, hükümet için TBMM'nin bir teferruattan ibaret olduğunu savundu.

Engin Altay, Türkiye'nin Ege'deki bazı adalarının Yunanistan tarafından işgal edildiği iddiası ile Suriye'deki gelişmelere ilişkin Mecliste bilgi verilmesini de talep ettiklerini söyledi.

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun, çalışmalarını tamamlamasının üzerinden 5 ay geçmesine karşın raporunu hala açıklamadığını da gündeme getiren Altay, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılanmasını da eleştirdi.

İstanbul Valiliğinin, Beşiktaş Belediyesince yapılması öngörülen 19 Mayıs etkinliklerini yasakladığını belirten Altay, İstanbul'da daha önce yapılan birtakım etkinliklerin ise valilikçe yasaklanmadığını söyledi. Altay, "Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini" isteyerek, hükümetin konuya müdahale etmesini istedi. Türkiye'nin kamplaştırılmamasını isteyen Altay, sağduyu çağrısında bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis camisinin yıkılmasının gündemde olup olmadığı ve yeniden ibadete açılıp açılmayacağı sorusunu yöneltti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, siyasi rekabetle kamplaşmanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından oylanan AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)