adscode
adscode

Mim Kemal Öke, çocuklara kendi masal kahramanını anlattı

Prof. Dr. Öke, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Kütüphanede hayat var" projesi kapsamında Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu'nda düzenlenen masal dinletisi etkinliğinde çocuklara kendi masal kahramanı Turgutça'yı anlattı.

Mim Kemal Öke, çocuklara kendi masal kahramanını anlattı
Kültür Sanat
Güncelleme : 13-Feb-19 09:36

Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "Kütüphanede hayat var" projesi için çocuklara kendi masal kahramanını anlattı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Kütüphanede hayat var" projesi kapsamında Ataşehir'deki Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu'nda masal dinletisi etkinliği düzenlendi. Kampanyaya destek amacıyla ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine Turgut Reis'i konu anlan masalını anlatan Prof. Dr. Mim Kemal Öke, her çocuğun masal hakkı olduğunu söyledi. Öke: "Ben masal dinlememiştim, masallarımı kendim üretmiştim. Benim annem ve babam olmasına rağmen bana masal anlatmamışlardı. Ben her çocuğun ebeveyni veya bir yakını tarafından masal hakkı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Masal dinletisinin ardından AA muhabirine konuşan Prof. Dr. Öke, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Kütüphanede hayat var" projesi kapsamında masal anlatmak için Özgür Aras Tüfek tarafından davet aldığında çok mutlu olduğunu ifade etti. Projenin başarılı olmasını arzuladığını aktaran Öke, masalların, efsanelerin ve destanların, çocukların kişilik gelişiminde çok önemli olduğuna dikkat çekti.


Günümüzde masal olarak yayımlanan şeylerin iyi içeriklerden yoksun olduğunu ifade eden Öke, şunları kaydetti: "Masalların, efsanelerin, özellikle çocuklarda kendi kişiliğini, kimliğini ve ruhunu geliştirme açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Destanlar, mitoloji bu çerçevede edebiyatımızın çok yapıcı örnekleridir. Bugün de baktığımız vakit, çocuklar masalsız büyüyorlar. Masal olarak verilen şeyler de maalesef tüketim toplumunun insanları daha 'fast food hayata' hazırlayan şeyler. Dolayısıyla bizim kendi özümüze uygun, kendi içindeki insanlığı ve cehveri çıkartacak, onların yüreklerini açacak bu tür nefeslere ve titreşimlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi ondan çok benimsedim. Başarılı olmasını istiyorum. Burada benim de bir katkım olursa kendimi çok bahtiyar hissedeceğim. Bu benim için bir ilkti. Çocuklara Turgutça'yı anlattım. Kendi masal kahramanımı anlattım, onlarla paylaştım. Onların yaşındayken ben kendi kendime bu masalları üretiyordum ve benim hayatımda da bir Turgut Reis karakteri her zaman çok rol model aldığım bir insan olmuştur. Kendimi karşı tarafa koydum ve onlarla birlikte bu masalı ben de dinledim."

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)