adscode
adscode

Minik sanatçıların "kedi" temalı eserleri Esenler'de sergileniyor

Esenler Belediyesi Sanat Evi kurslarına katılan 30 öğrencinin seramik ve resimlerinden oluşan serginin ziyaretçilerine kedi maması hediye edildi.

Minik sanatçıların "kedi" temalı eserleri Esenler'de sergileniyor
Kültür Sanat
Güncelleme : 20-Feb-22 01:55
Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü dolayısıyla tamamı çocukların eserlerinden oluşan "Resim ve Seramik Sergisi"ne ev sahipliği yaptı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde törenle ziyarete açılan sergi kapsamında, kedi fotoğraflarından bir seçki de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) kurslarında eğitim alan 30 minik öğrencinin "kedi" temalı seramik çalışmaları ve resimlerinden oluşan serginin ziyaretçilerine kedi maması hediye edildi.

Sergi salonuna gelen, mekanın maskotu olarak tanınan "Köpük" adlı kedi de minik sanatçıların ilgisiyle karşılaştı.

"Hayvan sevgisi merhameti güçlendiriyor"

ESEV kurslarında 4 yıldır eğitim veren serginin küratörü Kader Peker, hayvan sevgisinin insanların merhametini güçlendirdiğini söyledi.

Seramik atölyesini 1,5 yıl önce kurduklarını ve çocuk gruplarını da programa dahil ettiklerini belirten Peker, "Bu sergide eserleri olan çocuklar, 6-13 yaş aralığında ve birçoğu 4 yıldır derslerime katılan öğrenciler. Daha önce resim kursuna geliyorlardı, şimdi de seramik kursundalar." dedi.

Peker, çocukların hayvanlara sevgisinin pekişmesi için hem seramik hem de resimlerin yer aldığı sergiyle Dünya Kediler Günü'nü kutlamak istediklerini dile getirdi.

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)