adscode
adscode

Mostratec Bilim Olimpiyatları’ndan Doğa Koleji’ne iki madalya

Doğa Koleji öğrencileri, Brezilya’da düzenlenen 32. Uluslararası Mostratec Bilim Olimpiyatları’nda iki ödül birden kazandı.

Mostratec Bilim Olimpiyatları’ndan Doğa Koleji’ne iki madalya
Okullardan Haberler
Uluslararası bilimsel yarışmalarda elde ettiği derecelerle adından söz ettiren Doğa Koleji öğrencileri, rahim ağzı ve meme kanserine getirdikleri çözüm ile dünya ikincisi ve dördüncüsü olarak başarılarını bir kez daha kanıtladılar.

Projelerinde Rahim Ağzı Kanseri ve Meme Kanserine Karşı Alternatif Tedavi Yöntemlerini Araştırdılar

Doğa Koleji Cevizlibağ Koleji 11. ve 12. sınıf öğrencileri Yeliz Gürel, Greta Şenay Çelebi ve İrem Tan, Biyoloji öğretmenleri Hüseyin Erdoğdu’nun bilimsel danışmanlığında rahim ağzı (serviks) kanserine alternatif çözüm yolu ürettiler. Öğrenciler, “Research on the Anti-tumor effects of the Colchicum Umbrosum on Cancer or Normal Cells Strains” isimli bilimsel projeleriyle Mostratec Bilim Olimpiyatları’nda dünya ikinciliğine layık görüldü.

Bahçelievler Doğa Koleji 11. sınıf öğrencileri Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehar Karabulut ise, Biyoloji öğretmenleri Duyşen Kuş’un bilimsel danışmanlığında meme kanserine tedavi yöntemi geliştirdiler. Öğrenciler, “Targeted cancer therapy study: Antiproliferative effect of CHR 6494 trifluoroacetate on breast cancer” isimli bilimsel projeleriyle dünya dördüncülüğü elde etti.

Mostratec Bilim Olimpiyatları’na katılan öğretmen ve öğrencileri başarısından dolayı tebrik eden Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Bilimsel alanda yapılan çalışmalarda adımızı dünya çapında duyurmak çok gurur verici. Bilimin ışığında ilerleyen öğrencilerimiz hedeflerine ulaşarak bizleri çok sevindirdiler.” dedi.

Doğa Koleji öğrencileri Mostratec 2016 finallerinde dünya ikinciliği ve dördüncülüğü, 2015 finallerinde ise dünya birinciliği, üçüncülüğü ve dördüncülüğü kazanmıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)