adscode
adscode

Müfettişler Öğretmenlerin Derslerine Girmeyecek!

Müfettişler Öğretmenlerin Derslerine Girmeyecek!

Müfettişler Öğretmenlerin Derslerine Girmeyecek!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığından üst düzey bir yetkili başta öğretmenlerimiz ve eğitim camiası olmak üzere maarif müfettişlerinin durumlarıyla ilgili yönetmelikleri hazırladıklarını, özellikle öğretmenler ve eğitim camiasıyla ilgili hayal edilemeyecek çok güzel düzenlemeler yer aldığını, öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının sorunlarını bildiklerini bunları çözeceklerini belirtti.
 
Yetkili eğitim camiasında son günlerde en fazla konuşulan MEB tasarısının amacının hükümetimiz ve devletimizin uygulamaya koyduğu yeni yönetim felsefesine uygun, millete hizmeti benimseyen, kendilerini milletin efendisi değil, hükümetimizin de ana felsefesi olan kendini millete hizmetkâr olarak gören bir yönetim anlayışı oluşturmak. Bakanlığımız tarafından alınan kararların uygulanmasında, etkin, verimli, genç, dinamik, yönetimde birlik ilkesi doğrultusunda,tavandan tabana uyum içerisinde olan, zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı yönetim anlayışını benimseyen bir yönetim yapısı oluşturmak.
Yetkili şimdiden öğretmenlerimize ve eğitim camiasına şu müjdeyi verelim bundan sonra sınıflara maarif müfettişi girmeyecek. Öğretmenlerimizin yıllardır haklı olarak eleştirdikleri, adlarını her duyduğunda tedirgin oldukları ve bir faydasının olmadığına öğretmenlerimiz kadar müfettişlerinde inandığı bir sistemi kaldırmış olacağız. Öğretmenlerimizi ders denetiminin okul müdürleri tarafından yapılacağını söyledi.
Yetkili 1930 yılında kabul edilen 1702 sayılı kanun ile 1943 yılında kabul edilen 4357 sayılı kanunun kaldırılmak üzere imzaya sunulduğunu, özellikle 1702 sayılı kanun 25. maddesinde geçen ‘' Bir orta tedrisat mualliminin, orta derecede mekteplerde ders vermekten aciz olduğu iki talim sicilli ile sabit olduğu takdirde muallim ilk mektep muallimliğine nakledilir.‘' Bu maddenin yıllardır ilkokul öğretmenlerimizi üzdüğünü bununda ortadan kalktığını belirtti.
Bizde yapılan düzenlemelerin öğretmenlerimiz ve eğitim camiası açısından çok güzel gelişmeler olduğunu , eğitim camiası bu gelişmelerden mutlu olacağını söyledik.
Selam ve Saygılarımla Fatih GENÇ
Kamuajans.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)