adscode
adscode

Mustafa Biçerli: Artık Örgün Eğitim Mantığından Çıkılmalı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, artık ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden oluşan örgün eğitimin mantığından çıkılması gerektiğini söyledi.

Mustafa Biçerli: Artık Örgün Eğitim Mantığından Çıkılmalı
Eğitim
Biçerli, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir'deki bir otelde düzenlenen "Yetişkin Eğitiminin Önemi" konulu çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, bu konuda çok önemli iş yaptıklarını belirtti.
      
Büyük idealleri olan ülkelerde, yetişkin eğitimine önem verilmesinin "olmazsa olmaz" koşul olduğunu dile getiren Biçerli, şöyle konuştu:
"Geçen yıl bir vesileyle Uzakdoğu'ya ziyaretim olmuştu. Orada toplantıya katıldım. Dünyanın ekonomik devleri olan Güney Kore ve Çin'i gözlemledim. Yetişkin eğitimine, inanılmaz yatırım yapıyorlar. Artık ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden oluşan örgün eğitimin mantığından çıkmamız lazım. Çünkü eğitim, gerçekten hayatımızın her aşamasında, beşikten mezara kadar bizim ihtiyacımızı görecek ve memleket kalkınmasına da bu vesileyle hizmet edebileceğimiz en önemli vasıtamız. Bilgisayar bile kendine özgü bir aklı olmadığı halde kendini güncelliyorsa, bizim kendimizi çok tabii güncellememiz gerekir."
      
Biçerli, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tekrar yapılandırılırken Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün kurulmasını, "çok isabetli bir iş" olarak nitelendirerek, "Bana göre, son yıllarda yapılan en önemli işlerden biri oldu. Bunu, 'genel müdür oldum' diye söylemiyorum. Gerçekten ülke açısından faydalı bir iş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de yetişkin eğitimine ihtiyaç var
2012 yılında ülke genelinde 238 bin 879 kurs düzenlediklerini ve 4 milyon 652 bin kursiyere hizmet verdiklerini açıklayan Biçerli, şöyle devam etti:
"Bu, çok önemli bir rakam. Hedefimiz, bu rakamı kat ve kat geçmek çünkü Türkiye'de, yetişkin eğitimi konusunda gerçekten çok ciddi ihtiyaç var. Ne yaparsanız karşılığı bulunabilecek bir alan olarak görülüyor. Beni sevindiren bir boyutu da mesleki ve teknik manadaki kurslarımızın payının giderek artıyor olması."
      
Biçerli, yetişkin eğitimi konusunda farkındalığı artırmak için sempozyum ile kısa film yarışması da düzenleyeceklerini bildirdi.
      
Nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var
Türkiye'nin 2023 yılındaki büyük hedeflerini anımsatan Biçerli, şunları söyledi:
"Şu içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde dahi, uğradığımız ekonomik kayıplara rağmen hala çok ciddi bir sarsıntı geçirmemiş olmamız, ülke olarak temellerimizin giderek nasıl güçlendiğini çok güzel gösteriyor. Bu gücü tabii ki desteklemek, geliştirmek için geldiğimiz orta gelir düzeyindeki ülkeler grubundan daha yukarıya sıçrama yapabilmek için bizim nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var. Temel becerilerde noksanı olmayan, insan gücüne ihtiyacımız var."
      
Biçerli, konuşmasının ardından açık liseden mezun olan 5 kişiye sembolik diplomalarını verdi.
      
Bu arada, söz konusu toplantının, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranlarını arttırmayı amaçlayan "Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi" kapsamında düzenlenen ilk çalıştay olduğu belirtildi.

Avrupa Komisyonu hibeleri kapsamında uygulanan projenin çalıştayına, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar ve Konya'daki yaygın eğitim kurumları merkez müdürleri, hayat boyu öğrenmeden sorumlu milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ile genel müdürlük temsilcileri katıldı.
      
AA
Etkinlik, yarın sona erecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)