adscode
adscode

Müzik Dehası Pasaport Sorunu Yüzünden Yarışmaya Katılamıyor

Tambi Asaad’ın, pasaport sorunu nedeniyle Rusya’nın St Petersburg kentinde düzenlenecek yarışmaya katılamayacağı bildirildi.

Müzik Dehası Pasaport Sorunu Yüzünden Yarışmaya Katılamıyor
Kültür Sanat
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen ve aldığı kısa süreli eğitimle müzik dehası olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Asaad’ın, pasaport sorunu nedeniyle Rusya’nın St Petersburg kentinde düzenlenecek yarışmaya katılamayacağı bildirildi.

Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan Tambi Asaad, 2 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçan 4 kişilik ailesiyle birlikte Bursa’ya geldi. Kafkas gecelerinde akordeon çalan Tambi Asaad’ın müzik dehası olduğu, piyano eğitim almak için başvurduğu müzik merkezinde ortaya çıktı.



Bir yıllık eğitimin ardından video görüntüsü göndererek katıldığı Rusya’daki yarışmada birincilik elde eden Tambi’yi dinleyen New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, onu 'inanılmaz bir yetenek' olarak tanımladı. Poddubnaya, Tambi’yi New York Konservatuarı’na almak istediğini, ancak uluslararası derecelere sahip olması gerektiğini söyledi. Poddubnaya’nın önerisi doğrultusunda uluslararası yarışmalara hazırlanan Tambi Asaad, bu kez pasaport sorunuyla karşı karşıya kaldı. İki yıl önce Türkiye’ye Suriye pasaportuyla giriş yapan Tambi ve ailesi geçici oturma izni aldı ve bu izin süresi de geçtiğimiz günlerde sona erdi.

Tambi’nin devam ettiği Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı, Tambi’nin Suriye pasaportunun hiçbir ülke tarafından kabul edilmemesi nedeniyle 10- 14 Aralık tarihleri arasında yapılacak St Petersburg 2014 Samaria İliça Savşinski 6’ncı Uluslararası Müzik Yarışmasına katılamamak tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

'TC PASAPORTU ÇIKARILABİLİR'
Avrupa, Amerika, Asya ve Rusya’dan 450 seçkin müzisyenin katılacağı yarışmaya, adına düzenlenen özel bir davetiyeyle çağırılan Tambi Asaad’ın, St Petersburg ve diğer uluslararası organizasyonlara katılması için gerekli TC vatandaşlığı ve TC pasaportu yetkili makamların ilgilenmesi durumunda 3 günde çıkarılabileceğini kaydeden Avcı şöyle dedi: "St Petersburg’daki müzik yarışması düzenleme kurulundan gelen davetiyede, Türkiye’deki Rusya konsolosluğunun Tambi Asaad’ın vizesinin en hızlı biçimde çıkartılması ve Tambi’nin işlemlerinden ücret alınmaması gibi ayrıntılara dahi dikkat edilmiş.

Rus makamların gösterdiği özeni Türk makamlarının da gösterebilmesi durumunda sorun kökten çözülmüş olacaktır." New York Konservatuarına girdiği günü görene kadar Tambi ile ilgili çabalarının devam edeceğinikaydeden Avcı, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek arzusunda olduğunu defalarca açıklayan Tambi’ye kolaylık sağlanması konusunda yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı. (DHA) 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)