adscode
adscode

MYO öğrencilerine hakaret etti

Online işlenen derste mikrofonunu açık unutan bir hoca, birçok bölümün ikinci öğretiminin olmaması gerektiğini belirterek “Meslek Yüksekokulu öğrencilerine geri zekâlıya anlatır gibi anlatıyoruz” dedi. Üniversite, inceleme başlattı.

MYO öğrencilerine hakaret etti
Üniversite

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’nda (FOİMYO) online işlenen derste mikrofonunu açık unutan bir hoca, birçok bölümün ikinci öğretiminin olmaması gerektiğini belirterek “Meslek Yüksekokulu öğrencilerine geri zekâlıya anlatır gibi anlatıyoruz” dedi. Dersin ses kaydının sosyal medyada yayınlanması üzerine FOİMYOkonuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Okulumuzda Uzaktan Eğitim yöntemi ile ders vermek üzere görevlendirilmiş bir Öğretim Elemanının dersi işlemeye ara verdiği sırada özel bir görüşmesine ait video kaydı sosyal medya üzerinden paylaşılmıştır. Ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu iş gücünün kazandırılmasında lokomotif vazifesinde olan Meslek Yüksekokulları ve değerli öğrencilerimiz hakkında bir eğitimciye yakışmayacak sözlerin ders arasında açık kalan mikrofon üzerinden kayda yansıdığı anlaşılmaktadır. Üniversitemiz-Sanayi işbirliklerinin en güzide uygulamalarını bünyelerinde barındıran Meslek Yüksekokullarımız ve öğrencilerimiz ile ilgili sarf edilen ifadelerin kabulü mümkün olmayıp, Kurumumuzu ve hiçbir kurum çalışanımızı bağlayıcı nitelikte olmadığını bildiririz. Söz konusu kayda dair hukuki süreç Rektörlüğümüz nezdinde başlatılmış olup, hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)