adscode
adscode

"Nabi Avcı Bey dönemine kadar dershaneler konusunda adım atamadık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. "

"Nabi Avcı Bey dönemine kadar dershaneler konusunda adım atamadık"
Eğitim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. Tabii şimdi siz de başbakansınız ama bir yere kadar arkadaşlarınıza bir şeyi anlatıyorsunuz. Israr, ısrar, ısrar... Tabii daha fazla ileri gidemiyorsunuz ve en ciddi, en büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı." dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Geriye doğru gittiğiniz zaman, ne zaman başladı bunların böyle tuhaf davranışları?" sorusuna, Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Tam menşeine inersek bizim iktidara geldiğimizden kısa süre sonra, ben o zamanki Milli Eğitim Bakanımıza şunu söyledim, dedim ki 'Bu dershaneleri kapatalım.' 'Niye' falan deyince, 'Kardeşim' dedim 'Bu dershaneler varsa, bu okullar niye var? Bu okullar varsa, bu dershaneler niye var? Biz bir şeyi gidermek istiyorsak, bunu hafta sonlarında telafi kursları veririz, yine öğretmenlerimiz verir, hem 3-5 kuruş daha fazla para almış olur, hem de bu çocuklarımız bu telafi kurslarıyla bu açığını kapamış olur. Maalesef bunu anlatamadık. Nabi Avcı Bey'in dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. Tabii şimdi siz de başbakansınız ama bir yere kadar arkadaşlarınıza bir şeyi anlatıyorsunuz. Israr, ısrar, ısrar... Tabii daha fazla ileri gidemiyorsunuz ve en ciddi, en büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı. Ben diyeyim 1, siz deyin 2 milyar. Bunu kaybedince, bunların ilk tepkileri başladı."

- "Dost diye bildiklerimiz uzaklaşmaya başladı"

En önemli kaynakları olan dershaneler gidince FETÖ'nün çılgına döndüğünü belirten Erdoğan, "Ne gösteriler yaptılar, kampanyalara çevirdiler, her şeyi yaptılar. Demek bunların can damarı oydu. Ve insan kaynağı da bunların tabii oralardı. Ondan sonra da bir de havasını atıyorlar, sağdan soldan seç, oradan gel çıkar, çıkardıktan sonra da 'Ben, şu kadar başarılı öğrenci çıkardım.' diye hava at. Zaten sen iyiler üzerinden ortaya bir iyi koyuyorsun, orada iş başladı zaten, her şey orada koptu. Bunun, ondan sonra arkadaşlarım farkına vardılar." dedi.

- "Mama ellerinden alınınca düşman oldular"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dedik ki 'Arkadaşlar kusura bakmayın, bundan sonra geri adım yok, üzerine üzerine gideceğiz'. Onların içerisinde dost diye bildiklerimiz de zaten o arada bizden uzaklaşmaya, kopmaya ve artık aleyhte yazılar yazılmaya başlandı. Köşelerinde möşelerinde vurmaya başladılar. O ana kadar hiçbir şey böyle değildi. Her şey aslında menfaat endeksliydi. Yani mama ellerinden alınınca bunlar o zaman düşman oldular, başladılar bağırıp çağırmaya. Yurt dışında, Avrupa'nın değişik ülkelerinde aleyhe kampanyalar başlattılar. Öyle veya böyle, şu anda gelinen noktada bizler demek ki adresi bulduk. İlk müdahaleyle de silahlı kuvvetlerimiz ve diğer kurumlarımız içerisindeki yapılanmayı şu anda iktidarımız inşallah kurumlarımızla birlikte çalışarak temizlemeye başladı."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)