adscode
adscode

NASA astronotunun Türkiye'ye gelmesine izin vermedi

İzmir'de bulunan Uzay Kampı'na konuşmacı olarak katılacak olan astronot L. Sunita William NASA'nın izin vermemesi üzerine Türkiye ziyaretini iptal etti.

NASA astronotunun Türkiye'ye gelmesine izin vermedi
Türkiye'den Haberler

Sözcü'nün haberine göre uzay boşluğunda en çok kalan astronot olma özelliğine sahip ABD’li Astronot William NASA'nın güvenlik tedbirleri sebebiyle Türkiye'de konuşmacı olarak katılacağı Uzay Kampı'na gelemyecek.

Sözcü'nün haberine göre iki ayrı görevde yaptığı uzay yürüyüşleriyle toplamda 50 saat 40 dakika uzay boşluğunda kalarak bu alanda rekor kıran Astronot Sunita Williams, Uzay Kampı Türkiye'nin 10-16 Temmuz ve 17-23 Temmuz dönemlerinde düzenleyeceği iki ayrı yaz kampı programlarına misafir konuşmacı olarak katılacaktı. Ancak Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle NASA, Williams'ın Türkiye'ye seyehatine izin vermedi.

Uzay Kampı Türkiye yetkilileri de bir açıklama yaparak, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı, 10-16 Temmuz 2016 ve 17-23 Temmuz 2016 dönemlerinde kurumumuza misafir konuşmacı olarak katılması planlanan Astronot Sunita Williams bugün NASA’dan aldığımız bilgilendirme sonucu, NASA’nın Türkiye'ye seyehat izni vermemesi nedeniyle programa katılamayacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

İzmir’de bulunan ve çocukların dönemler halinde yatılı olarak kaldığı, yabancı arkadaşlar edindiği ve uzay hakkında bilgi aldığı Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahip kamp, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da onaylı bulunuyor. İzmir'deki Uzay Kampı, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya'da bulunan tek uzay kampı olma özelliğini de taşıyor. NASA’nın geçtiğimiz hafta da, 30 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi (COSPAR) Konferansı'na güvenlik nedeniyle temsilci göndermeyeceği ortaya çıkmıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)