adscode
adscode

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

...

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu il: Konya

Akademik birimleri: Ahmet Keleşoğlu Eğitim, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat, Diş Hekimliği, Ereğli Eğitim, Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Fen, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hukuk, Meram Tıp, Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik, Seydişehir Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 18 fakültesi, 4 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu, 5 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 34.197

Akademik personel sayısı: 267 profesör, 183 doçent, 451 Dr. öğretim üyesi, 189 öğretim görevlisi, 697 araştırma görevlisi olmak üzere 1.787 akademik personeli var.

Yurt olanakları: Konya’da yeterli sayıda KYK ve özel yurt imkânı bulunmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 100’den fazla öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 21 ülkede 61, Mevlana kapsamında 8 ülkede 10 anlaşması, Farabi kapsamında 64 anlaşması var. Ayrıca 21 farklı ülkede yer alan üniversitelerde 22 ikili anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz, Selçuklu Devleti’nin başkenti olması ve başta Osmanlı olmak üzere pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’da; yeni nesilleri en ileri teknolojilerle ve bilimsel metotlarla yetiştirmek ve ülkemizi daha ileriye götürmek sorumluluğunu titizlikle yerine getirmekte. Bu hedefle, öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla mümkün olan en iyi eğitimi vermeyi, onların kendi alanlarında uzmanlaşmalarına yardımcı olmayı, kendinden emin bir şekilde halkına hizmet etmeye ve gelecek nesillere rol model olmayı teşvik etmekte.

Her yenilik bir büyük başlangıçtır. Her başlangıç da farklı bir enerji ve motivasyon getirir. Üniversitemizde yaptığımız çalışmalarda bunu dikkate alıyor, temelleri sağlam atmaya gayret gösteriyoruz. Üniversitemiz mevcut fakülteleriyle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Huzurlu bir şehir olan Konya’mızın merkezinde yer almaktayız. Bu yüzden özellikle şehir dışından gelen öğrencilerimiz diğer illere ve Konya’daki diğer üniversitelere göre avantajlı durumda. Şehir üniversitesi olarak; lisansüstü ağırlıklı, nitelikli öğrenci ile nitelikli akademisyeni buluşturan ve bunların şehir ve ülke sorunlarına çözüm üretme yönünde gelişmelerini sağlayan, geleceğe güvenle bakan bir üniversiteyiz.

İletişim bilgileri: www.konya.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)