adscode
adscode

Neden öğrenci kartı kullanıyorlar?

Ulaşıma gelen zamlarla birlikte başkasının öğrenci kartını kullananların sayısı arttı. Maddi zorluk yaşayanların haklı olduğunu düşünen de bu durumu hırsızlık olarak gören de var.

Neden öğrenci kartı kullanıyorlar?
Eğitim
Güncelleme : 23-Apr-22 09:24

Ulaşım ücretlerine gelen zamlarla birlikte başkalarının öğrenci kartlarını kullananların sayısı da arttı. Öyle ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak öğrenci kartı kullananların verdiği zararın yıllık 1 milyar TL olduğunu belirterek, bu durumun önüne geçmek için çalışmalara başlayacağını açıkladı.

Konu sosyal medyada da gündem olunca farklı yorumlar geldi. Kimi maddi zorluklar nedeniyle başkalarının kartını kullandığını söylerken bazı kullanıcılar ise bunun 'hırsızlık' olduğunu belirtti.

Sosyal medyada öne çıkan yorumlardan bazıları şöyle:

- Öğretmenim ve iş yerinden aldığım maaş 4900 bununla kira fatura ödeyip bir de yemek yemeye çalışıyorum. Yol ücreti 6.5 TL, aktarma 1.25 TL, Elimde hiç param kalmadığı için arkadaşımın öğrenci kartını aldım ASLA DA UTANMIYORUM.

- Günlerdir bu vb. tweetlerde usulsüzlüğün mazur görülmesi için ikna edilmeye çalışıyoruz. Başkasının kartını kullanmak en basitiyle etik değil.

- Öğrenci kartı için AÖF okuyanlar var... Dipnot: yıllık karttan elde ettiğin kâr ile üniversite harcını karşılaştırdığın zaman her türlü kazançlı çıkıyorsun...

- Ücretsiz kartı kaldır, asgari ücretlide dahil çeşitli indirimli kart uygulamaları başlat. Öğrenci akbili basabilmek için 3. üniversitemi okuyorum.. Maaşımdan çıkarabileceğim 500-600 liram yok.

- Sabah işe gitmek için bindiğim otobüste ardımdan gelen kişi öğrenci kartı kullandı, elli yaşlarında teyze olması dışında bir sorun yok bence.

- 2012’de açık öğretim öğrencilerine öğrenci kartı çıkarttırmadıkları için kuzenimim akbilini kullanıyordum, işten dönerken Şöfor bey bir bakayım ya kartına diyip elimden zorla almıştı gecenin bir vakti edirnekapıdan eyüp sultana yürümek zorunda kalmıştım ağlayarak.

- Başkasının kartını kullanmayı hoşgörürsek aynı mağduriyetle turnikeden atlayanı da hoşgörmeye başlamamız gerekir.

- Üniversite 3'tü sanırım. Aşırı yoksuldum. Bir yerlerden 65 yaş üstü kart bulmuştum. Kiraydı faturaydı derken ulaşıma para ayıramıyordum. Ev de okula çok uzaktı. Bir gün yakalandım. Yakalayan kişi beni yerin dibine soktu.

- Ulaşım ücretsiz olsun, evet Olmadı ulaşım sadece maliyet bedelinde olsun oda tamam amaa.. Sağdan soldan toplama kart ile haksız sekilde ucuz ya da ücretsiz şekilde binip "hırsızlık" yapana hayır. Geçinemiyoruz diye hırsızlık mı yapalım yani saçmalık bu.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Nisan'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında alınan kararla birlikte İETT bilet fiyatlarına yüzde 40 zam geldi. Son zamların ardından mavi kart abonman 602 TL'ye çıkarken, tek geçişlik sivil bilet 7,67 TL oldu.

ÖĞRENCİ ABONMANINDA ZAM GERİ ÇEKİLDİ
Yüzde 40'lık zammın ardından 109 TL'ye çıkan aylık öğrenci akbili de AK Parti grubu tarafından verilen teklifle birlikte yeniden 78 TL'ye indirildi. Tek geçişlik bilet ise yeniden 3,92 TL oldu.

İBB, kaçak öğrenci kartları için harekete geçiyor

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)