adscode
adscode

"Neşeli Sebzeler"le Dersler Çok Zevkli

​İstanbul Fatih İlkokulu Öğrencileri Sebze ve Meyvelerden İskelet Yaptı

"Neşeli Sebzeler"le Dersler Çok Zevkli
Eğitim

İstanbul Fatih İlkokulu, 4. Sınıf Öğrencileri Fen Bilimleri dersini "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" ünitesi kapsamında evlerinde sebze ve meyvelerden iskelet modeli oluşturdular. Birbirinden güzel ve farklı iskelet modelleri yapan öğrenciler, bunlara birde isim vererek çizgi kahraman haline getirdiler.


Birbirinden eğlenceli sebze ve meyveden vücutlar yapan öğrencilerin ders konularının daha anlaşılır ve öğrenmenin kalıcı olması hedefleniyor. Fen Bilimleri dersinde vücudumuzun organlarını öğrenen öğrenciler sebze ve meyvelere şekil vererek insan vücudu modelleri yaptı. Birbirinden güzel ve eğlenceli eserler çıkaran öğrenciler eserlerine çizgi kahramanların isimlerini verdiler. Neşeli Ayaklar filminden esinlenen öğrenciler sınıfça Neşeli Sebzeler ismini verdikleri eserlerini birebir de isimlendirdiler.

Çılgın Ozzy, Biber Bob, Kırmızı Başlıklı Domates, Marul Jerry... kahramanlarımızın bazıları. Her çocuk kendi sevdiği çizgi kahramanı yaptı, hem ders işlendi hem öğrenildi hem eğlenildi. Derslerin çocukların zihninde kalıcı olması adına somutlaştırarak anlatmak her zaman olumlu sonuçlar verir. Fen dersinde vücudumuzdaki iskelet yapısı ve organlarını inceleyen öğrenciler sevdikleri çizgi kahramanlarla ders konusunu birleştirince ortaya Neşeli Sebzeler sınıfı çıktı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)