adscode
adscode

Nevruz kutlanıyor

Nevruz yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği kutlamalarda renkli görüntüler oluştu.

Nevruz kutlanıyor
Türkiye'den Haberler
İstanbul'da Nevruz, valilik tarafından hazırlanan bir programla Zeytinburnu'nda kutlandı. Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet yumurta tokuşturdu.
Nevruz kutlamasına, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı, Tuğgeneral Kemal Başak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Başkonsolosları ile çeşitli dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekiler kutlamalar çerçevesinde demir dövdü, yumurta tokuşturdu ve Nevruz ateşini yaktı.
İstanbul Valisi Mutlu, YGS sınavının yapılacağı 23 Mart Pazar günü, Yenikapı ve Kazlıçeşme'de yapılacak etkinlikler nedeniyle yol kapatması yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak, "Sınavların başladığı, öğrencilerin sınava alınacağı son dakikaya kadar, yol kapatması işlemini o bölgelerde kesinlikle uygulamayacağız. Ondan sonraki saatte, sınava alınma saatinin bittiği andan itibaren yol kapatması yapacağız. O bölgede, trafik güvenliğiyle ilgili de, sınavları da düşünerek gerekli tedbirlerimizi çalışıyoruz" dedi.
Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından "Ankara Nevruz Kutlama" etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan nevruz ateşinin üzerinden atladı.
Ordu'da Nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Cumhuriyet Yerleşkesindeki kutlamalarda renkli görüntüler oluştu.
Sivas'ta Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinliklerde Sivas Valisi Alim Barut ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık yumurta tokuşturdu.

İşler: Ülkemiz zengin kültürüyle eşsiz bir coğrafya
Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında nevruz kutlaması için Türk dünyasından gelen katılımcılar kortej oluşturdu.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türk dünyası olarak dünyanın en eski bayramlarından olan nevruzu bir kez daha yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
Başbakan Yardımcısı İşler, "Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada huzur içinde yaşamıştır. Ülkemiz böylesine zengin kültürü bünyesinde barından eşsiz bir coğrafyadır" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)