adscode
adscode

Nişantaşı Üniversitesi’nde devir teslim töreni

Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram, görevini yeni Rektör Prof. Dr. Kerem Alkin'e teslim etti.

Nişantaşı Üniversitesi’nde devir teslim töreni
Eğitim
11 Mart 2014 tarihinde Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kerem Alkin, Nişantaşı Üniversitesi’nin Bayrampaşa Kampüsü'nde düzenlenen törenle Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Abdullah Bayram’dan görevi teslim aldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Abdullah Bayram, iki yıllık gurur verici bir dönemin ardından Prof. Dr. Kerem Alkin ile beraber yeni bir yapılanmaya gitmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Nişantaşı Üniversitesi’ni marka bir üniversite haline getirmek için desteğini her zaman sürdüreceğini ve birlikte yola devam edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Bayram, Prof. Dr. Alkin’e görevinde başarılar diledi.
Görevi devralan Alkin, vakıf ile devlet üniversiteleri arasındaki rekabetin arttığı bir dönemde gençlerin yüksek öğrenim beklentilerini doğru okuyabilmelerinin önemini vurguladı. Bayrağı devralmaktan mutlu olduğunu söyleyen Alkin, ‘Biz akademisyenler zaten baştan kendimizi bilime adadık. Hayatla ilgili, toplumumuzla ilgili beklentilerimiz eğitim anlamında katma değer üretmek ve ülkenin geleceği için etkili, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olduğundan bu tür devir teslimlerin hem duygusal hem de heyecan verici bir yönü oluyor’ dedi. Aklin sözlerine şöyle devam etti: “Neticede rektörümüzün önemli bir çalışma ve başarıyla bir yerlere getirmiş olduğu bir katma değeri daha ileri noktalara taşıyacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Var olan başarı çıtasının aşağıya inmemesi gerekiyor.”

Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, dünyada söz sahibi olabilmek için kişinin kendisini doğru yansıtmasının önemini vurgulayarak bunu gerçekleştirecek akademik ve idari kadroya sahip olduklarının altını çizdi. Uysal, “Nişantaşı Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öncelikle dünyaya penceresini açan, hem sektörel gelişmeleri hem de teknolojik gelişmeleri takip eden bütün akademisyenleri Nişantaşı Üniversitesi’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Tören, Mütevelli Heyet Başkanı Uysal’ın, Alkin ve Bayram’a teşekkürlerini bildiren hediye takdimi ile sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)