adscode
adscode

"Nitelikli" Okullar Nasıl "Niteliksiz" Oldu?

"Nitelikli" Okullar Nasıl "Niteliksiz" Oldu?
Günün Yazısı
MEB'in kafa karışıklığı, yüz binlerce öğrenci, veli ve öğretmeni, adeta perişan etti. En iyi okullarda  görev yaparken, öğrenim görürken, okulları, bir anda "sıradanlaştırıldı". Peki bunu yapan kim? Eğitimi ve okulları yüceltmesi gereken MEB!..
 
İnsanların hayaliyle oynamak, hele hele kul hakı yemek, inanan insanlar için, en büyük vicdan azabı. Ama nedense, bu konuda da, değerlerimizi yitirdik. Çünkü, hemen her konuda, iyilik yapıyoruz, sistem oturtuyoruz derken, işleri daha da karma karışık hale getiriyoruz.
Örnek ararsanız, örnek çok.
Onlarcası sayılabilir.
Örneğin öğretmen atamaları, değiştirilen sınav sistemleri, parçalanan üniversiteler ve okulların "nitelikli", "niteliksiz" diye ayrıştırılmaları.
Bu konuda öylesine derin yaralar açıldı ki, tamiri çok zor.
İşte onlardan bir örnek:
 

Sayın Abbas GÜÇLÜ,

İstanbul Sarıyer İlçesinde bulunan "Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi" Velisiyiz.

 

10 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Orta Öğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” yayımlandı.

 

Yayımlanan kılavuza göre sınavla öğrenci alan liseler belli oldu.

 

Okulumuz tarihi geçmişi, 470,032 TEOG taban puanı, eğitim ve öğretim kalitesi ile Sarıyer ilçesinin en gözde okullarından olmasına rağmen nitelikli okullar listesine alınmadı.

 

Okulumuzdan çok daha düşük puanlı okulların listeye alındığını görünce bu konudaki haklı itirazımızı resmi makamlara ilettik ancak listenin neye göre hazırlandığına dair hiçbir bilgi alamadık.

 

Maddi manevi büyük emekler vererek, alın teriyle, bileğimizin gücüyle, sınavla kazanarak kayıt olduğumuz okulumuzun NİTELİKSİZ okul statüsüne alınması, öğrenciler ve veliler olarak tarafımızdan kabul edilmesi mümkün bir durum değildir.

 

Büyük bir yanlışlık ve haksızlık olduğu ortadadır, bu yanlışlığın, haksızlığın giderilmesini talep etmek vatandaşlık görevimizdir. 

Sizin de bu konudaki eleştirilerinizi takip ediyorum ve hassasiyetiniz için minnettarım.

 

Ben de bu sistemde çocuğu mağdur olan bir anne ve bir veli olarak Sizden okulumuzun sesini duyurabilmesi için desteğinizi rica ediyorum; yazılarınızda konuyu yeniden gündeme getirmeniz, bir satırda olsa " Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi"ne yer vermeniz bize ışık tutacaktır. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. 

 

Saygılarımızla,

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)