adscode
adscode

Notlar şişiriliyor mu?

'Okullarda verilen notlar hakkında ne düşünüyorsunuz?' anketinde katılımcıların yalnızca yüzde 3'ü 'Herkes hak ettiğini alıyor' cevabını verdi.

Notlar şişiriliyor mu?
Anket
Güncelleme : 26-Apr-22 15:24

Eğitim Ajansı'nın Twitter hesabı üzerinen yaptığımız ve "Okullarda verilen notlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yönelttiğimiz anketin sonuçları açıklandı. 2 bin 734 kişinin katıldığı ankette katılımcıların yüzde 58,4'ü 'Notlar şişiriliyor' derken yüzde yüzde 36,4'ü de 'Standardı yok' cevabını verdi. 'Herkes hak ettiğini alıyor' diyenlerin oranı ise yalnızda yüzde 3,4'te kaldı.

Yapılan yorumlardan öne çıkanlar ise şöyle:

- Özel okullarda 5 havalarda uçuşuyor.

- Ne yazık ki ortada bir standart yok bir eğitim birliği yok şu koşullarda bu sorunun her okula göre bir yanıtı var, eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığı bir ortamda,eşitsizlik olur ancak, gerisi teferruat, konuşmak oyalamaktır.

- Özel okul öğretmeni olarak söylüyorum, notlar çok şişiriliyor.

- Kursta İngilizce öğretmeniyim. Devlet ve özel okullarda sınav kağıtları cevap, soru halinde. Üstte cevapları al aşağı yaz şeklinde. Özel okullarda okul yönetimi öğretmenlere baskı yapıyor yüksek not vermeleri yönünde. 

- Kızım 2 yıl iyi bir devlet lisisinde okudu,akabinden okul şehrin 9 km uzağına taşınınca, mecburen özele verdik. İlk veli toplantısında, Alışık olmadığım bir şekilde, velilerin önemli kısmı notlardan şikayet etti, bol not verilmesi yönünde taleplerini ısrarlı bir şekilde iletti.

- Özel okullar itibarı düşmesin diye öğrencilerine baya güzel puanlar veriyor. Nereden biliyorum? Kardeşim öğretmen.

- Kızım Fen Lisesinde okuyor. Geçen geldi Fizik çok kötü geçti diye ağlıyor. Soruların bir kısmını çözmemiş bile. Dün sordum 86 almış.

- Özel okullar (neredeyse tamamı) şişiriyor, devlet okulları egolu öğretmenler yüzünden öğrencileri süründürüyor. Devlet okuluna gidenler hakkını alamadığı için derslerden ve okuldan soğuyor. Özel okula gidenler boş boş mezun olduğu için üniversite sınavında çakılıyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)