adscode
adscode

Nuh Köklü Öldürüldüğü Yerde Anıldı

Dün gece öldürülen gazeteci Nuh Köklü için anma töreni düzenlendi.

Nuh Köklü Öldürüldüğü Yerde Anıldı
Türkiye'den Haberler
Dün gece İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için öldürüldüğü yer olan Karakolhane Caddesi'nde anma töreni düzenlendi.
Köklü'nün naaşı olayın yaşandığı yere getirilirken yakınları, basın ve meslek örgütleriyle bölge halkı anma için Yeldeğirmeni'nde buluştu. Köklü'nün bıçaklandıktan sonra söylediği "Ne olur bu bir rüya olsun" sözüne atıfla "Bu bir rüya değil, kabus" pankartının taşınması da dikkat çekti.

ESNAFI GÖREVE ÇAĞIRAN ERDOĞAN'A TEPKİ: HIRSIZ, KATİL ERDOĞAN
Köklü'yü anmak için toplanan yüzlerce kişi "esnaf gerektiğinde askerdir, hakimdir, alperendir" sözleriyle 'göreve çağıran' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı protesto ederek “Hırsız, katil Erdoğan” sloganları attı.

BAŞKAN NUHOĞLU OLAY YERİNDE
Bu arada, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da cinayetin işlendiği caddeye gelerek mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.
Nuhoğlu, "Bu olay, toplumda bu şiddetin, bu gerginliğin artması ve kadın cinayetleri, anlaşılır gibi değil. Gençlerin kendi aralarında kar topu oynaması sonucunda, bir insanımız daha hayatını kaybetti. Siyasetin bu gerginliğe yansıması ne kadar var bilmiyorum ama, bu gerginliğin bu toplumdan kalkması gerekiyor" dedi.
Başkan Nuhoğlu, Kadıköy'ün ilçe olarak çok sakin olduğunu ve özellikle olayın yaşandığı Rasimpaşa Mahallesi'nin de sakin bir yer olarak bilindiğini vurgulayarak, bu sakinliğin geri gelmesini diledi.
Düzenlenen anma programına Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da katılıyor.
Nuh Köklü 'Yiğitim aslanım' türküsü ile uğurladı.

BOĞA'YA GEÇTİLER
Kitle Köklü, anması sonrası Kadıköy Boğa'ya yürüdü. Kadıköy Boğa'da Nuh Köklü'nün arkadaşları anma programına devam ediyor .DHA
Köklü'nün cenazesi yarın Ankara'da toprağa verilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)