adscode
adscode

Nuri Bilge Ceylan, 72. Venedik Film Festivali'nde jüri üyesi

Ödüllü isimlerin yer aldığı jüri üyeleri arasında Nuri Bilge Ceylan da yer alıyor.

Nuri Bilge Ceylan, 72. Venedik Film Festivali'nde jüri üyesi
Kültür Sanat
-Bianet-

Mayıs ayında, jüri başkanlığını Gravity filmiyle dikkatleri üzerine çeken ve iki Oscar ödülü olan yönetmen Alfonso Cuaron'ın yapacağı açıklanmıştı. 2-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalin jüri üyeleri de belli oldu. Bu yıl jüri üyeleri arasında Cannes'da Kış Uykusu filmi ile Altın Palmiye ödülünükazanan Nuri Bilge Ceylan da yer alıyor.

Alfonso Caron'ın başkanlığını yaptığı jüride Ceylan'ın dışında Ida, Gizemli Kadın, Aşk Yazım gibi filmlerin sahibi yine Oscar ödüllü Pawel Pawlikovki ve onun yanı sıra Emmanuel Carrere, Francesko Munzi, Hou Hsiao-hsien, Lynne Ramsay, Elizabeth Bank de yer alıyor.




Orhan Pamuk'un ''Masumiyet Müzesi'' de Venedik'te
Grant Gee'nin, Orhan Pamuk'un 2012'de açılan Masumiyet Müzesi'nden yola çıkarak çektiği ''Hatıraların Masumiyeti'' filmi de festival içerisinde Venedik Günleri bölümünde özel bir gösterim ile seyircisiyle buluşacak.
Orhan Pamuk’un kitabından esinlenilerek ve çekimleri geçen yıl tamamlanan film için “Grant Gee son derece sanatkâr biri. Daha önce onun Sebald’ın Satürn’ün Halkaları hakkında yaptığı filmi görmüş ve çok sevmiştim. Hatırların Masumiyeti filminin yapımına ben de katıldım. Film için otuz dakikalık orjinal bir metin yazdım. Film, hem Masumiyet Müzesi hakkında hem de İstanbul üzerine. Aynı zamanda benim diğer kitaplarım da var içinde. Yazdığım yeni metin ise romandaki ikincil bir kahramanın gözünden, romanda anlatılan aşk hikâyesini yeniden değerlendiriyor. O kahramanın kim olduğunu söylemiyorum, bunu Venedik’te söyleyeceğim. Tabi bir başka kahraman da İstanbul, İstanbul geceleri, onun kendine has kimyası, havası… Bütün bunlar oldukça yetenekli bir yönetmen olan Grant Gee’nin elinde bu filme dönüştü. Bu film hem bir belgesel hem de sanat filmi. Ben de filmin tanıtımı için Venedik’e gideceğim” dedi.





Senem Tüzen ve “Ana Yurdu”
Yarışacak filmler arasında bu yıl, Senem Tüzen’in “Ana Yurdu” isimli filmi de bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı’nın da desteğini alan ve yönetmenin ilk uzun metraj filmi olan Ana Yurdu prömiyerini Venedik’te gerçekleştirecek.
Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı ve festivalin Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası Bölümü’nde yarışacak olan film bir anne ile kızının birbirlerinin iç dünyalarında çıktıkları yolculuğu anlatıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)