adscode
adscode

Ödevlerini yapabilmek için çatıya çıkıyorlar

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Ağcın köyünde yaşayan Musa ve Satı Nur isimli iki kardeş, internetin güçlükle çektiği köylerinde ödevlerini araştırabilmek için çatıya çıkmak zorunda kalıyorlar.

Ödevlerini yapabilmek için çatıya çıkıyorlar
Eğitim
İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan ve küçük yaşta babalarını kaybeden iki kardeş, öğretmenlerinin verdiği ödevlerini internetten araştırabilmek için evlerinin bitişiğinde bulunan tandırlığın çatısına çıkarak düşme tehlikesine rağmen internet çeken nokta arayıp ödevlerini yapıyor.
30 hanelik köyde anneleriyle birlikte yaşayan ve taşımalı eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Musa Yılmaz ve 2.sınıf öğrencisi kardeşi Satı Nur Yılmaz, her gün evlerinin bitişinde bulunan tandırlığın çatısına çıkarak ödevlerini araştırdıklarını söyledi. İnternetin zor çektiğini bu yüzden çatıya çıkarak ödevlerini araştırmaya çalıştıklarını ifade eden Musa Yılmaz, “İnternet başka bir yerde çekmiyor. Biz de mecbur buraya çıkıp ödevlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Yetkililerimiz eğer köyümüze bir baz istasyonu kurarlarsa bizi çok memnun ederler. Böylelikle çatılara çıkmaya gerek kalmadan evimizde ödevlerimizi yaparız” dedi.
2.sınıf öğrencisi Satı Nur Yılmaz da matematik dersinden ödevi olduğunu bu yüzden abisiyle birlikte ödev araştırdıklarını söyledi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)