adscode
adscode

ODTÜ, o öğrenciler için harekete geçti

ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartla para karşılığında soyunacaklarını belirten kadın öğrenciler, tartışmalara neden oldu. ODTÜ, konuyla ilgili idari ve hukuki işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

ODTÜ, o öğrenciler için harekete geçti
Üniversite
Güncelleme : 11-Aug-22 11:15

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde bedenlerini para karşılığı teşhir edeceklerini açıklayan bir grup kadın öğrenci, “Kadın bedeni politik değildir! Beden özgürlük & sansürsüz link: odtufans.com” yazılı pankartla törene katıldılar.

ODTÜ’lü bazı öğrenciler tarafından kurulduğu bildirilen sitede çıplak görüntülerin sansürsüz hâllerinin yayınlanacağına dair ifadeler yer aldı. Bunun yanı sıra sitenin girişinde, bu girişimin kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı yapıldığı ifade edildi.

Sitede yer alan açıklamalar ise şu şekildeydi:

Bu site ile kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı bilinçlendirme kampanyası yapıyoruz. Kadın kendi bedeni üzerindeki tek karar merciidir. Bedenin politikleştirilmesine ve sansürlenmesine karşıyız. Aşağıdaki her bir tier’ın açılması için belli bir bağış toplanmasını bekliyoruz. Bağışlarınız yüksek lisans eğitimimizi destekleyecektir.”

Konu sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Son olarak ODTÜ Rektörlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"ODTÜ adının kullanıldığı bir internet sitesi ile ilgili olarak basında ve sosyal medyada yer alan haberler ile üniversitemize iletilen soru ve mesajlar neticesinde kurumsal bir açıklama yapılması gerekliliği oluşmuştur.

Bilindiği üzere üniversitemiz, öncü rolünü koruyarak topluma örnek olacak duruş ve hareketleri benimseyen, öğrencilerini bu yönde destekleyen güçlü ve sağlam temellere sahip bir yükseköğretim kurumudur. ODTÜ’nün saygın ve başarılı konumunu destekleyecek şekilde davranmak tüm ODTÜ’lüler ve ODTÜ dostları için temel bir vazifedir. Bu bağlamda, üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi ile ilgili kişiler için disiplin süreçlerinin, idari ve hukuki işlemlerin zaman kaybedilmeden başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)