adscode
adscode

ODTÜ’de bölümlerden mezuniyet çağrısı

ODTÜ'de 40'a yakın bölüm, resmi sitelerinden yayınladıkları açıklamalarla mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda yapılması konusunda çağrıda bulundu.

ODTÜ’de bölümlerden mezuniyet çağrısı
Üniversite
Güncelleme : 26-Jul-22 11:52

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü’nün Devrim Stadyumu’nda yapılacak mezuniyet törenini iptal etmesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre öğrenciler, 30 Temmuz’da rektörlüğün önünde protesto düzenleyecek. Rektörlükten olumlu cevap gelmezse 6 Ağustos’ta alternatif mezuniyet töreni yapılacak.

Rektörlüğün aldığı karara karşı çıkan birçok bölüm de resmi sitelerinden yayınladıkları açıklamalarla mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda yapılması konusunda çağrıda bulunuyor. Konuyla ilgili 40’a yakın bölüm açıklama yaptı.

İnşaat Mühendisliği’nin internet adresinden yapılan duyuruda “ODTÜ mezuniyet töreninin, tüm bölümler bir arada, Devrim Stadyumu’nda yapılması da bir ODTÜ geleneği ve kültürüdür. Diğer birçok üniversite bu geleneğimizi görüp örnek alıp uygulamışlardır. Bu kültürün yok edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” denildi. 

İLGİLİ HABER

ODTÜ, protesto olabilir diye mezuniyet törenini iptal etti

Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ ve Boğaziçi çağrısı

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)