adscode
adscode

ÖGEDER Akademik Zammın Peşini Bırakmıyor

ÖGEDER unutulan akademik personelin hakkını aramaya devam ediyor.

ÖGEDER Akademik Zammın Peşini Bırakmıyor
Eğitim
ÖGEDER (Öğretim Elemanları Derneği), kuruluşundan itibaren akademik personelin özlük hakları başta olmak üzere, maaş iyileştirmeleri, mobbing, atanma sorunları ve hukuki sorunlarında yardımcı olmaya çalışmaktadır. Derneğimiz çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, çalışmalarına aktif bir şekilde başlamış ve aynı kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir. Özellikle yıllardır unutulan ve unutuldukça da maaşlarımızın her geçen gün daha fazla erimesine sebep olan #akademik zam'ı almak ilk ve en önemli hedefimizdir. 666 KHK kapsamın EŞİT işe EZİK ücret alan akademisyenler 14 yıldır unutulmakta ve göz ardı edilmektedir. Kendi mesleğine cebinden para harcamak zorunda olan bizler; araştırma görevlisi maaşının 2300 - 2400 TL olduğu bu dönemde, değil bilimsel araştırma yapmak, ay sonunu bile getirememekte ve maddi sıkıntılarla boğuşmaktayız. Ailelerimizin parçalanma noktasına geldiği şu günlerde, özellikle son 2 yıldır yapılan açıklamalarla artan beklenti, sonu gelmez çalışmalar sebebiyle bize "bıçak kemiği kesti" dedirtmektedir. Buyrun #akademikzam kronolojisine bir göz atalım; 

2 Temmuz 2012: YÖK Başkanı Sayın ÇETİNSAYA, en büyük hedeflerinden birinin akademisyenlerin özlük haklarının ve maaşlarının iyileştirilmesi olduğunu ve bu konuya hükümetin çok sıcak baktığını belirtmiştir.
4 Ağustos 2012: Yine YÖK Başkanı Sayın ÇETİNSAYA, Maliye Bakanlığı ile akademisyenlerin özlük hakları konusunda bir ön görüşme yapıldığını ve sonbaharda bir müjde verileceğini belirtmiştir.
11 Ekim 2012: Sayın Bülent ARINÇ, akademisyenlerin maaşlarının iyileştirileceğini belirtmiştir.
7 Mayıs 2013: Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN akademisyen maaşlarına zam yapılması için maliye bakanımız Sayın ŞİMŞEK'e talimat vermiştir.
28 Ekim 2013: Memur - Sen Akademisyen maaşlarına 729 + 729 TL'lik iyileştirme istemiştir.
28 Ocak 2014: Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI akademisyen maaşlarındaki yetersizliğin üniversitelerin geleceğini tehlikeye attığına dikkat çekerek, akademisyen maaşlarında iyileştirmenin olacağını belirtmiştir. 
7 Şubat 2014: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK yakında atılacak en önemli adımın  üniversite öğretim elemanlarının özlük haklarının ve aldığı ücretlerinin iyileştirilmesi olacağını ve bu konuda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtmiştir.
23 Mart 2014: Maliye Bakanımız Sayın ŞİMŞEK, Batman Üniversitesinde kendisine yöneltilen #akademikzam sorusuna, çalışmaların tamamlandığı ve akademisyenlere bir iyileştirmenin geleceğini belirtmiştir.

Görüldüğü gibi neredeyse iki yıldır birçok yetkili ağızdan ümit verici konuşmalar yapılmış, akademisyenler umutlandırılmış, fakat hâlâ  #akademikzam 'ın ne zaman geleceği, 14 yıldır süren mağduriyetin ne zaman son bulacağı kesinlik kazanmamıştır. Bu sebeple derneğimiz, farkındalığı daha da arttırmak ve süreklilik kazandırmak için çalışmalarına aralıksız devam etmiş, 50’ye yakın Milletvekili ve birçok bürokratla görüşmeler yapmış ve bu çalışmalar kapsamında 8 Nisan günü #SesimiziDuymadınızSözümüzüGörün hashtagı ile kısa filmimizi yayınlamış ve ulusal bazda çok büyük bir yankı uyandırmıştır. 

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Çelik 16 Nisan Çarşamba günü üst düzey bir toplantı yapılacağını ve bu toplantıda birçok konunun karara bağlanacağını söylemiştir. Bu açıklama Akademisyenlerin 14 yıldır beklediği #akademikzam müjdesinin verileceği gün olarak bizlere ümit vermiştir. Artık bizler, dayanma gücümüzün tükendiği bu günlerde, kesin bir açıklamanın yapılmasını ve #akademikzam 'ın gelmesini umut ediyoruz.

Desteklerinizi bekliyoruz.

Kısa Filmimiz: http://ogeder.org/forum/duyurular/ogederden-akademikzam-kisa-filmi-sesimiziduymadinizsozumuzugorun-t536.0.html;new#new

Çalışmalarımızın Paylaşıldığı Forumumuz: http://ogeder.org/forum

Resmi Sitemiz: http://www.ogeder.org/

 
                                                                                  Vahdet ÖZKOÇAK
                                                                                  Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) 
                                                                                   Genel Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)