adscode
adscode

Öğleden Sonra Sersemliğini Atlatmanıza Yarayacak Çok Pratik 9 Öneri

İşte size ofiste, okulda, ya da evden çalışıyorsanız evde, bu mahmurluğu atlatıp tekrar konsantre olmanıza yardım edecek basit ama etkili ipuçları!

Öğleden Sonra Sersemliğini Atlatmanıza Yarayacak Çok Pratik 9 Öneri
Türkiyeden Haberler
Öğleden sonra 3:00 - 4:00 civarları. Yavaştan uykunuz gelmeye ve esnemeye başladınız. Uyuştunuz; önünüzdeki işi okurken gözlerinizi kırpıştırıyor, şakaklarınızı ovuşturuyorsunuz. Zaten öğle yemeğini de fazla kaçırmıştınız.

İşte size ofiste, okulda, ya da evden çalışıyorsanız evde, bu mahmurluğu atlatıp tekrar konsantre olmanıza yardım edecek basit ama etkili ipuçları! Tek tek de işinizi göreceği gibi, birden fazlasını da peş peşe deneyebilirsiniz 

1. Bulunduğumuz çalışma ortamında gün ilerledikçe oksijen seviyesi düşer, karbondioksit yükselmeye başlar.
Hele de ortamınızda sigara içiliyorsa buna birçok başka zehirli gaz ve partikül de eşlik eder.

Beyin dahil vücuttaki tüm kasların bir numaralı yakıtı oksijen. Yapabiliyorsanız hemen 10 dakikalığına temiz havaya çıkın ve yürüyerek nefes alıp verin. Sokağın aşağısına, yahut markete kadar gidip gelebilirsiniz. Hiç çıkabilecek gibi değilseniz camdan kafanızı çıkarıp 5 – 10 dakika nefes alıp verme egzersizi yapın.

2. Uyarıcı ve ferahlatıcı bir içecek molası verin; ama oturduğunuz yerden değil.
Uyarıcı ve ferahlatıcı bir içecek molası verin; ama oturduğunuz yerden değil.
Bunu dahili telefondan çaycıyı arayarak yapmayın. Yerinizden kalkın, mutfağa gidip kahve, bitki çayı ya da soğuk bir şey alın ve mutfakta için.

Meyan kökü çayı adrenalin bezlerini doğrudan etkiler. Zencefil çayı zihni açar, kuşburnu yüksek C vitamini seviyesi sayesinde enerji verir; böyle ve buna benzer bitki çaylarını deneyebilirsiniz ☕️

3. Hafif olmak kaydıyla küçücük de olsa atıştırın.

Hafif olmak kaydıyla küçücük de olsa atıştırın.
Kan şekerimiz bu saatlerde düşüşe geçer. Biraz meyvenin yanında badem, ceviz, fındık yiyebilirsiniz. Böylelikle, düşmekte olan kan şekeriniz dengelenir, beyin ihtiyaç duyduğu glikoza kavuşur ve canlanmanız kolaylaşır.

4. Sevdiğiniz en hareketli 3 parçayı aralıksız arka arkaya dinleyin.

İmkanınız varsa yüksek sesle eşlik edin, yoksa kulaklıklarınızı takın ve bunu içinizden yapın 

Bu esnada ekrana bakmamaya çalışın. Unutmayın bu saatlerde artık gözlerinizin de biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Müziğin uyarıcı etkisi bulunur ve beyinde kendisine kolaylıkla yer açar. Bu yüzden etkisi davranışlarımıza da yansır.

5. Oturduğunuz yerde veya ayağa kalkarak, 10 dakika kadar esneme hareketleri yapın.
Oturduğunuz yerde veya ayağa kalkarak, 10 dakika kadar esneme hareketleri yapın.
Oturdukça katılaşırız. Yapabiliyorsanız ayakta (örneğin evde; veya iş yerindeki boş bir odada), yapamıyorsanız oturduğunuz yerden, boynunuzdan başlayarak ayaklarınıza varıncaya kadar kaslarınızı esnetin ve gevşetin. Böylelikle, kaslarınızda oksijen dolaşımını ve kan akışını tazelemiş olursunuz.

6. İmkanınız varsa 20 dakikayı geçmeyecek şekilde kestirin.
Böyle durumlarda 20 dakikayı geçmeyen kısa şekerlemeler vücudun düşen enerjisini kısa sürede toparlamasına ve yorulan zihnin dinlenmesine yardımcı olur. Süreyi uzatırsanız sersemlik etkisini arttırırsınız; yani alarmı unutmayın.

7. Soğuk suyla yüzünüzü yıkayın ve boyun bölgenizi ıslatın; veya bir bez parçasından yardım alın.
Yıkayabiliyorsanız yıkayın. Makyajınızı bozmak istemiyorsanız soğuk suyla ıslatılmış veya içine buz parçaları koyacağınız bir bezi alnınızda, şakaklarınızda ve ensenizde gezdirebilirsiniz.

8. 5 -10 dakika kadar beyin gücü gerektirmeyen mekanik bir işle uğraşın.
Örneğin çöpünüzü boşaltın, masanızı toparlayın, dosyalarınızı ve çekmecelerinizi düzenleyin. Ya da mutfakta bir iki parça bulaşık yıkayabilir, çalışmayan hoparlörü kurcalayabilirsiniz. Ellerimizi kullandıran bu tarz basit işler zihni boşaltmaya yardımcı olur.

9. Biraz da zihin egzersizi yapın

Hiç bilmediğiniz bir konunun haberlerine bakın, 10 – 15 dakikalık bir TED konuşması izleyin; veya kısa bir bulmaca çözün. Beyninize de diğer kaslarınızdan bir farklı yokmuş gibi davranmalı ve egzersiz yaptırarak esnetmelisiniz. Bu, beyni bulunduğu rutinden çıkarmaya ve algılarınızı yeniden açmaya yardımcı olur.


Onedio.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)