adscode
adscode

Öğrenci affı için başvurular başladı

Üniversiteler, öğrenci affı kapsamında, başvuruları almaya başladı. Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor.

Öğrenci affı için başvurular başladı
Üniversite
Güncelleme : 16-Aug-22 11:11

Üniversiteler, öğrenci affı kapsamında, başvuruları almaya başladı. 5 Temmuz 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun’un 35. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen geçici 83. maddesi ile üniversiteyi yarıda bırakanlara af getirilmişti.

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da öğrenci affının yasal düzenlemesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları 22 Temmuz’da yayımlamıştı. Bu çerçevede üniversitelerde hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlardan öğrenim gören öğrencilerden ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar, 83. maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde 7 Kasım 2022 tarihine kadar, ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla aftan yararlanabilecekler.


Tarihlere dikkat!

Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos’ta saat 17.00’ye kadar başvuru yapanlar; 2022-2023 akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde de güz yarıyılında kayıt hakkı için son başvuru tarihi 1 Eylül olarak açıklandı. Üniversitede, 7 Kasım’a kadar yapılacak başvurular, bahar yarıyılı için değerlendirilecek.

İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, İstanbul, Ankara üniversiteleri 7 Kasım’a kadar başvuruları alacağını duyururken Sakarya, Özyeğin üniversitelerinde son başvuru tarihi 4 Kasım, İstanbul Kültür, İstanbul Gelişim üniversitelerinde 18 Eylül olarak açıklandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)