adscode
adscode

Öğrenci affı mı geliyor?

Öğrenci affı çıkacak mı? Üniversite öğrencisine kayıt için af gelecek mi? sorusuna yanıt arayan "öğrenci affı" bekleyenlerle İlgili son gelişme haberimizde.

Öğrenci affı mı geliyor?
Eğitim
Katıldığı canlı yayında Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci affına değindi. Başbakan Yıldırım öğrenci affı konusunda sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi. Başbakan Binali Yıldırım'dan binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Binali Yıldırım yaptığı açıklamada öğrenci affına değindi. Başbakan Yıldırım öğrenci affı konusunda, 'Benim bakış açım müspet. Ancak soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım. Bunlar teröre bulaşmamışsa sadece işte öyle veya böyle ailevi nedenlerle ya da yeterli ilgiyi gösterememekten dolayı uzak kalmışsa, okuldan ayrılmak durumunda kalmışsa bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.  Böylelikle 2011’de çıkan son “öğrenci affı” kanunundan sonra mağdur olan ve üniversitelerle ilişiği kesilenlere bir af kapısı daha açılıyor. İşte Öğrenci affı ile iligili yapılan son açıklama..

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım öğrenci affı konusunda sorulan soruya şöyle cevap verdi:

"TERÖRE BULAŞMAMIŞ OLMASI GEREKİYOR"

Öğrencilerin hakketen af konusunda şu şekilde olumlu düşünebiliriz. Bunlar teröre bulaşmamışsa sadece işte öyle veya böyle ailevi nedenlerle ya da yeterli ilgiyi gösterememekten dolayı uzak kalmışsa, okuldan ayrılmak durumunda kalmışsa bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Ama bunları konuşacağız.

"MESELA AŞIK OLDU..."

Benim bakış açım müspet. Ancak soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım. Yani öğrenci affının daha basiti orada herhangi bir terör örgütüne fiilen aktif olarak katılmamışsa, hakkaten öğrenciliğin getirdiği şartlardan kaynaklanan şeyler varsa; hayat koşullarından veya kendi ihmalinden, kusurundan, kendini kaptırdı mesela aşık oldu, okula gitmedi, dersleri astı, bırakmak zorunda kaldı. Buna bir kıyak yapmak lazım.

Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)