adscode
adscode

Öğrenciler LYS Sorularını Nasıl Yorumladı?

LYS-4 SOSYAL BİLİMLER SINAVINI ÖĞRENCİLER NASIL DEĞERLENDİRDİ? İŞTE ÖĞRENCİLERDEN GELEN BAZI YORUMLARI DERLEDİK.

Öğrenciler LYS Sorularını Nasıl Yorumladı?
Sınavlar

ÖĞRENCİLERİN  ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVINA DAİR GENEL İZLENİMLERİ;


TARİH TESTİNDE SORULAR NASILDI?


 (44 SORU-65 DAKİKA)

Bilgi soruları yoğunlukta,soruları çözebilmek için bilgiyi yorumla harmanlamak gerekir.Kronoloji ile ilgili sorular sorulmuş.Soğuk savaş,yumuşama dönemi soruları kolay,kronoloji,Atatürk dönemi eğitimi ile ilgili sorular biraz zor sorulmuş.Tarih bilgi ve yoruma dayalı kısa sorulardan oluşmuş.

COĞRAFYA TESTİNDE HANGİ KONULARA AĞIRLIK VERİLMİŞ?

(14 SORU-20 DAKİKA)

Coğrafyada sorular bilgi ağırlıklı sorulmuş,harita ve iklim bilgisi ile ilgili sorular yoğunlukta,3-4 tane harita bilgisi ile ilgili soru sorulmuş.Haritada hangi bölgede hangi eser yoktur,iklim ve sıcaklık farkı ile ilgili sorular sorulmuş.Genel anlamda şekilli ve uzun sorular sorulmuş.

FELSEFE GRUBU TESTİ: (32 SORU-50 DAKİKA)

PSİKOLOJİ:Uç sorular sorulmamış,yoruma dayalı kolay paragraf sorularından oluşmuş.Psikoloji terimi ile ilgili yorumla çözülebilecek sorular sorulmuş.

SOSYOLOJİ:Uzun ama kolay ,yoruma dayalı paragraf soruları sorulmuş.Pozitif ayrımcılık ile ilgili soruda şıklar birbirine yakın olduğu için çelişkiye düşülmüş.

MANTIK:Çalışan öğrencinin rahatlıkla çözebileceği sorular sorulmuş,genelde sorular klasik mantık ağırlıklıymış,sembolik mantık ile ilgili 1-2 soru sorulmuş.


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ:Kolay,yoruma dayalı sorular sorulmuş.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)