adscode
adscode

Öğrenciler üniversite zammını protesto etti

Avustralya'da hükümetin üniversite ücretlerini artırma girişiminine karşı Melbourne'de öğrenciler gösteri yaptı.

Öğrenciler üniversite zammını protesto etti
Dünyadan Haberler

Ulusal Öğrenci Sendikası (NUS) tarafından düzenlenen gösteride Melbourne'de eyalet kütüphanesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci hükümetin üniversite harçlarında artışa gitmesini kabul etmeyeceklerini belirterek "Harçlara hayır", "Paralı üniversitelere hayır" sloganları attı.

Daha sonra yoğun güvenlik tedbirleri altında kent merkezine doğru yürüyüşe geçen öğrenciler "100 bin dolarlık diplomaya hayır" yazılı pankartlar taşıdı

NUS üyesi Declan Murphy, hükümetin parlamentodan geçirmeye çalıştığı üniversite zamlarına karşı seslerini duyurmak için gösteri düzenlediklerini söyledi.

Murphy, mevcut üniversite ücretlerinin zaten yüksek olduğunu ve hükümetin hazırladığı yasa tasarısıyla harçları yüzde 20 artırmayı hedeflediğini belirtti.  

Zengin veya fakir herkesin eğitim alma hakkı olduğunu vurgulayan Murphy, "Bize göre eğitim bir haktır, insan hakkıdır, eğitimin sadece zenginler için bir ayrıcalık olmaması gerekiyor." dedi.

Avustralya’da üniversite öğrencileri mezun olana kadar ücret ödemek zorunda değil. Ancak bu süreçte devlete borçlanan öğrenciler çalışmaya başlayınca üniversite ücretlerini devlete geri ödemekle yükümlü. Ülkedeki üniversitelerin yıllık ücretleri 6 bin- 25 bin Avustralya Doları arasında değişiyor. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)