adscode
adscode

Öğrencilerden 600 Hayat Kurtaracak Hareket

Ankara Üniversitesi öğrencileri, 5 fakültede düzenlenen ve sadece iki gün süren etkinlikte 600 kişinin hayatını kurtaracak kan bağışı yaptı.

Öğrencilerden 600 Hayat Kurtaracak Hareket
Üniversite
Ankara Üniversitesi öğrencileri, yoğun ders temposu arasında tam anlamıyla hayat kurtaran bir etkinliğe imzasını attı. Türk Kızılayı ile işbirliği yapan öğrenciler, üniversite içerisinde kurulan kan bağışı çadırlarına destek için harekete geçti. Ankara Üniversitesi Mühendislik, Eczacılık, Ziraat, İlahiyat ve Tıp Fakültelerinde kurulan bağış çadırları öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İKİ GÜNDE 600 HAYAT

Kan bağış etkinlikleri sadece iki gün sürdü. Ancak bu iki gün içerisinde sağlıkları açısından bağış yapmaları uygun görülmeyen öğrencilerin haricinde yüzlerce ünite kan elde edildi. Söz konusu fakültelerde açılan bağış çadırlarında 600 kişinin hayatını kurtarmaya yetecek toplam 200 ünite kan toplandı.

DUYARLI ÖĞRENCİLERİMİZ

Ankara Üniversitesi Türk Kızılayı öğrenci temsilcisi Mahmut Erkut Atalık, organizasyonu üstlenmenin gururunu yaşadığını belirterek, öğrenci arkadaşlarından aldığı destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ise Ankara Üniversitesi öğrencilerinin çalışkanlıklarının yanı sıra sosyal farkındalık konusunda duyarlılıklarıyla da dikkat çekmeyi bildiğini dile getirdi. Rektör Erkan İbiş, kan bağışının insani bir yardım olmasının yanı sıra kan veren için de çok faydalı olduğunun altını çizdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)