adscode
adscode

Öğrencilerin barınma sorunları Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, öğrenci şehirlerindeki konut kirası ve yurt ücreti artışları ile öğrencilerin barınma sorunları hakkında soru önergesi verdi.

Öğrencilerin barınma sorunları Meclis gündeminde
Eğitim
Güncelleme : 06-Sep-21 20:15

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Yeni eğitim-öğretim yılında üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından, öğrencilerimiz eğitim gördükleri şehirlerde barınma ihtiyaçlarını karşılamak için girişimlere başlamışlardır. Özellikle yüksek öğrenci nüfusuna sahip olan illerimizde konut kiralarında fahiş artışlar gerçekleşmiş, çok sayıda öğrencimiz mağdur olmuştur. Konut kiraları bazı illerimizde yüzde 50’ye varan oranlarda artışlar göstermekte, bu illerde ev arayışında olan öğrencilerimiz okullarına devam ederken çalışmak zorunda kalacaklarını ifade etmektedirler. Devlet yurtlarının yetersizliği ve pandemi koşulları sebebiyle kapanan özel yurtların sayısındaki düşüş fiyat artışlarını tetiklemektedir. Konuya ilişkin somut adımların atılmaması halinde çocuklarımız eğitim hayatlarına devam edememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklardır.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasına oldukça kısa bir zaman kalmış olmasına rağmen öğrencilerimizin barınma sorunlarının çözülmesine ilişkin neden herhangi bir adım atılmamıştır?
  2. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının ekonomik gelirlerine uygun bir şekilde karşılanması için yurt eksikleri hangi tarihte giderilecektir?
  3. Öğrencilerimizin emlak enflasyonundan korunması için hangi önlemler alınacaktır?
  4. 2020 ve 2021 yıllarında kapanan özel yurtların sayısını ve bu yurtların yatak kapasitelerini bulundukları illere göre açıklar mısınız?
  5. 2020 ve 2021 yıllarında açılan devlet yurtlarının sayısını ve bu yurtların yatak kapasitelerini bulundukları illere göre açıklar mısınız?
  6. Yükselen konut kirası ve özel yurt bedellerini karşılayamayacak durumda bulunan, devlet yurtlarında kendine yer bulamamış öğrencilere hangi destekler sağlanacaktır?
  7. 2019 ve 2021 yıllarında üniversitede eğitim gören bir öğrencimizin barınma giderleri aylık temelde kaç Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)