adscode
adscode

Öğrencilerin eğitim başarısını artıracak proje

TOGED Başkanı Erkin: "Atölyede hayal dünyaları genişleyecek öğrencilerin eğitim başarısının artacağını ve geleceğe ilişkin beklentilerinde de çıtanın yükseleceğine inanıyorum"

Öğrencilerin eğitim başarısını artıracak proje
Eğitim
Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Başkanı Ali Erkin, "Teknolojik Hayal Atölyesi"nde hayal dünyaları genişleyecek öğrencilerin eğitim başarısının artacağını ve geleceğe ilişkin beklentilerinde de çıtanın yükseleceğine inandığını söyledi.

Erkin, TOGED ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) işbirliğinde hayata geçirilen, "Teknolojik Hayal Atölyesi" projesi kapsamında, İkizce ilçesindeki Şehit Hüseyin Akar Ortaokulunda oluşturulan atölyenin açılışında yaptığı konuşmada, projenin kırsal alanda oyun geliştirme yoluyla çocukların hayal dünyalarını genişletmeyi amaçladığını belirtti.

Atölyede hayal dünyaları genişleyecek öğrencilerin, eğitim başarısının artacağını ve geleceğe ilişkin beklentilerinde de çıtanın yükseleceğine inandığını ifade eden Erkin, "Proje çerçevesinde okulumuzda 10 bilgisayarın yer aldığı atölye hazırlandı. Atölyede, öğretmenler gözetiminde belli bir eğitim programı takip edilecek." dedi.

Erkin, proje kapsamında öncelikle okuldaki bilgisayar öğretmenlerine eğitim verileceğine dikkati çekerek, böylece atölyenin devamlı kullanımı ve projenin sürdürülebilirliğinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ise atölyeden yararlanacak öğrencilerin görsel ve zihinsel iletişim sistemlerini algılayarak çevre ile daha iyi ilişki kurabileceklerini vurguladı.

Çocukların geleceğe ilişkin hedeflerinin zenginleşmesini arzuladıklarına işaret eden Gülçubuk, "Burada yenilikçi fikirler ve girişimler ortaya konulacak. Çocuklar oyunlar sayesinde hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak, sektörün geleceğine katkıda bulunabilecekler. Çocuklar, atölyede analitik zekalarının genişlemesi ve gelişmesi fırsatı da yakalayabilecek." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)