adscode
adscode

Öğrencilerin resimleriyle sıradışı resim sergisi!

Farklı yaş grubundaki öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi yapılışı ve kapsamıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Öğrencilerin resimleriyle sıradışı resim sergisi!
Kültür Sanat
Çınar Koleji Başakşehir Kampüsü öğrencileri tarafından sıra dışı bir resim sergisi açıldı. Yapılışı ve kapsamıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan sergide eserler resim şövalyesi yerine yerde sergilendi. Okul bahçesinde eserlerin yere serilerek hazırlandığı sergi görsel bir şölene dönüştü.

Yerde sergilenmesinin dışında kapsamıyla da farklılıklar taşıyan sergide 1.117 eser yer alıyor. Resim, tuval, ebru, cam boyama, sulu boya, yağlı boya, ahşap boyama, ahşap yakma gibi farklı teknikler kullanılarak hazırlanan eserlerden oluşan sergi tamamen öğrencilerin hazırladığı çalışmalardan meydana geliyor.

Sergiden sorumlu görsel sanatlar öğretmeni Mustafa Uygun; “Öğrencilerimiz yıl boyunca öğrenmiş olduklarını kendi sanatsal bakışlarıyla birer eser haline getirdi. Birçok farklı alanda yapılan bu çalışmalar farklı yaş gruplarından öğrencilerimiz tarafından yapıldı. İlkokul 1. sınıftan 10. sınıfa kadar farklı yaş gruplarından öğrencilerimizin birbirinden güzel çalışmaları var burada. 1.117 eser ile açtık bu sergiyi bu sayı çok daha fazla olabilirdi. Öğrencilerimiz buradaki çalışmaların dışında çok güzel çalışmalar yaptılar. Ancak alanın kapasitesinden dolayı bu kadar eserle açtık sergiyi. Sergide çalışmaları olan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)