adscode
adscode

Öğrencilerin yurt isyanı: Yatacak ranza yok

Üniversiteler eğitim yılına yurt kriziyle başladı. Kiminde yatacak ranza yok, kiminde su. Türkiye’nin birçok ilinde öğrenciler yurtlarda yaşadıkları sorunlar için sokağa döküldü.

Öğrencilerin yurt isyanı: Yatacak ranza yok
Yurtlar
Türkiye’nin dört bir köşesi üniversitelilerin yurt protestolarına sahne oldu. Öğrenciler devlet yurtlarındaki barınma şartlarına ve ulaşım sıkıntılarına tepki gösterdi.

KIZLARA VAR, BİZE YOK

Protestoların ilk adresi Muş Alparslan Üniversitesi oldu. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Muş İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler barınma ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem yaptı. Muş Valiliği’ne yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Güvenlik Şube Müdürü Hakan Yılmaz, sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacağı sözünü vererek, üniversitelileri ikna etti.

İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Lami Şahin arkadaşları adına şunları söyledi: “Bizim ulaşım sorunumuz var. Tüm yurtları kızlara vermişler. Eski yurdumuza dönmek istiyoruz. 2-3 bin kız o yurtta kalıyor ve şu anda biz mağdur olduk. Günde iki araba değiştiriyoruz. Ulaşım problemimiz var. Birinci önceliğimiz barınma, ikinci önceliğimiz ise ulaşımdır.”

SİİRTLİ ÖĞRENCİLER DE PROTESTO ETTİ

Eylemin diğer adresi ise Siirt Kredi ve Yurtlar Kurumu oldu. Yurtta kalan öğrenciler suların akmadığını, yemek fiyatlarının yüksek olduğunu öne sürerek eylem yaptı. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Fatih Tutula, suların akmadığını, kantinde ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu ve asansörün çalışmadığını öne sürdü. Tutula, “Bir haftadır ne sıcak su ne de soğuk su akıyor. Kantindeki fahiş fiyatlardan dolayı yemek yiyemiyoruz. Asansörlerimiz çalışmıyor” diye konuştu.

‘Ranza yok yerde yatıyoruz’

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan kız öğrenciler de yurt şartlarının iyi olmadığını ileri sürerek gece yarısı protesto yaptı. Yaklaşık 200 kız öğrencinin katıldığı protestoda Ankara’dan gelen Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri, öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Kız öğrenciler, yurtta odalarda fazla öğrenci olup ranzalar gelmediği için yerlerde yattıklarını kaydetti. Asansör kazasının yaşandığını anlatan öğrenciler, kapı açılmayınca arkadaşlarının baygınlık geçirdiğini dile getirdi. 3 saat süren protesto, olaysız bir şekilde sona erdi.
Bugün Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)