adscode
adscode

"Öğretim görevlileri işsiz kalmasın"

Ayhan Barut, yükseköğretimle ilgili yasa taslağına tepki gösterdi

"Öğretim görevlileri işsiz kalmasın"
Eğitim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikle üniversitelerde çalışan mevcut öğretim görevlilerinin işsiz kalabileceğini belirterek yeni mağduriyetlere izin verilmemesini istedi.

"TEZLİ YÜKSEK LİSAN ŞARTI GETİRİLİYOR"

AKP'nin önerisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan yükseköğretim ve bazı kanunlarda değişiklik öngeren yasa teklifini değerlendiren Ayhan Barut, yükseköğretimde yapılmak istenen söz konusu değişikliklerin yeni mağduriyetler yaratabileceğini söyledi. TBMM'ye sunulan teklifle 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 31'inci maddesinde de değişiklik öngörüldüğünü aktaran Barut, "Sunulan değişiklik önerisine göre Meslek Yüksekokullarına yapılacak atamalarda, atanacak kişinin en az tezli yüksek lisans mezunu olması şartı getirilmektedir" dedi.

"EK HÜKÜMLE SORUN GİDERİLEBİLİR"

Türkiye'de öğretim görevlisi kadrosunda görev yapan çok sayıda kişinin eski yasa hükümlerine göre atandığını ve görev süreleri uzatılarak çalışmayı sürdürdüğünü anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:


"Ancak AKP'nin sunduğu yasa teklifinde, geçmişte ataması yapılmış ve şu an görev yapan öğretim görevlilerinin durumu ile ilgili herhangi bir istisna hükmü yoktur. Bu öğretim görevlilerimizin hepsi bu hakkı zamanında sınavla kazanmışlardır. Yasa teklifi bu haliyle kanunlaşırsa çok sayıda öğretim görevlisinin kazanılmış hakkı zarar görecek ve bu kişiler mağdur olacaktır. Bu kadar zorlu bir dönem yaşanırken öğretim görevlileri işsiz kalmasın. Yeni mağduriyetler yaşanmasın. Mevcut öğretim görevlileri için yüksek lisansı tamamlamaları için süre verilebilir, bu insanlarımızın kamuda öğretmen-memur olarak istihdamı sağlanabilir. Doğabilecek bu sorunu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 31'inci maddesine 'Bu maddede yer alan en az tezli yüksek lisans mezunu olma şartı, daha önce öğretim görevlisi olarak istihdam edilenlerin görev süresi uzatımı mahiyetindeki atanmalarında aranmaz' hükmü eklenerek giderilebilir. Bu çığlığa kulak verelim. İstihdam edilen öğretim görevlilerimizi mağdur etmeyelim."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)